Új könyv leplezi le a vatikáni papság kettős életét | Háttér Társaság

Új könyv leplezi le a vatikáni papság kettős életét

Sex and the VaticanA Vatikánban és a római katolikus gyülekezetekben sok katolikus pap titokban homoszexuális életet él - állítja egy új könyv, amely egyszerre jelent meg Olaszországban és Franciaországban.

A Sex and the Vatican - Titkos utazás a szüzek birodalmában című könyv szerzője, Carmelo Abbate olasz oknyomozó újságíró hónapokra "beépült" a római katolikus papok közösségébe, és egyebek közt rejtett kamerával és anonim mélyinterjúkkal gazdagon dokumentálta a papság kettős életét a szexualitás terén.

A Piemme kiadónál megjelent könyv távolról sem csak a homoszexuális papok színlelését leplezi le, hanem a heteroszexuális papokét és apácákét is: a könyvben sok szó esik nőkhöz főződő titkolt viszonyokról, papok házasságon kívül született gyermekeiről, sőt titokban végrehajtott magzatelhajtásokról is, továbbá a papnövendékek és apácák titokban kiélt (mindkét irányú) szexualitásáról.

A szerző már tavaly nyáron nagy feltűnést keltett a Panorama című hetilapban megjelent oknyomozó riportjával, amelyben a meleg papok rejtett életét leplezte le a Vatikánban.

Carmelo Abbate azt mondja, célja nem egyének kipellengérezése, hanem a titkolódzás kultúrájának és a kettős értékrendnek a leleplezése.

Hatter.hu

 

 

 

 

 

Témák