Vallási csoportok betiltanák Ricky Martin hondurasi koncertjét | Háttér Társaság

Vallási csoportok betiltanák Ricky Martin hondurasi koncertjét

Ricky Martin béranya szülte ikerfiavalRicky Martin első hondurasi koncertjének betiltását szorgalmazzák neoprotestáns vallási csoportok, de a tegucigalpai kormány határozott nemet mondott a követelésre. A tiltakozók szerint a homoszexualitását nyíltan vállaló énekes puszta fellépése rossz példát mutatna a helyi ifjúságnak.

A Hondurasi Evangéliumi Testvériség nevű vallási tömörülés szeptember 26-án levélben követelte Áfrico Madrid belügyminisztertől a Puerto Ricó-i latin szupersztár, melegbálvány jövő heti tegucigalpai koncertjének törlését.

A levél szerint a szexuális másságát nyíltan vállaló Martin puszta fellépése rossz példát mutatna a hondurasi ifjúságnak. A felekezetet - mint írták - azért aggasztja a sztár szereplése, mert "a hondurasi történelem egy olyan pillanatáról van szó, amikor a legmagasabb, a nemzeti mivoltunkat és a családot erősítő polgári és erkölcsi értékekeket kell ápolni".

Alberto Solórzano, a Testvériség elnöke szerint Ricky Martin koncertje az ő rendezvényeikkel ellentétes üzeneteket küldene a fiataloknak. Szerinte a koncert azért is ellentmondásos, mert egyrészt a gyermekek javát szolgálja (az UNICEF javára tartják), másrészt a gyermekeknek káros üzeneteket küld "antiértékek", "családellenes magatartásformák" felmutatásával.

A kormányküldöttség tagjaként washingtoni látogatáson tartózkodó Ana Pineda igazságügyi és emberi jogi miniszter a televízióban jelentette be, hogy a vallási csoportok tiltakozása ellenére megtartják a vitatott koncertet. - A fellépés megtagadása az intolerancia és a homofóbia nagyon elítélendő megnyilvánulása lenne - mondta a miniszter, hozzátéve, hogy maga a hondurasi elnök, Porfirio Lobo kérte a koncert engedélyezését.

Ricky Martintól már csak azért sem lehetne megtagadni a belépést Honduras területére, mert az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) a nagykövete - mutatott rá a miniszter.

Még mielőtt a kormány állást foglalt volna a kérdésben, a hondurasi államügyészség emberi jogokért felelős ügyésze, Sandra Ponce figyelmeztette a koncert ellenzőit, hogy magatartásukkal xenofób cselekményt valósítanak meg, ami kimerítheti a bűntény fogalmát.

A 39 éves latin szupersztár október 12-én, a Música + Alma + Sexo (MAS)elnevezésű világkörüli turnéja részeként lép fel egy tegucigalpai stadionban.

Az énekes tavaly vállalta homoszexualitását, nem sokkal azután, hogy egy béranya fiúikreket szült neki. Ricky Martin óriási megkönnyebbülésként élte meg az előbújást, és már bánja, hogy nem korábban tette meg.

Hatter.hu

Témák