HIV/STI program | Háttér Társaság

HIV/STI program

Kulcsszavak: 
HIV/STI program

Magyarország ugyan HIV szempontból az alacsonyan fertőzött országok közé tartozik, mégis az újonnan kiszűrt HIV-fertőzések száma évről évre nem mutat csökkenő tendenciát. Az ismert módon megfertőződött újonnan kiszűrtek körülbelül nyolcvan százaléka a férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítő férfiak közül kerül ki.

A Háttér Társaság ezért kiemelt célként kezeli a HIV és más szexuális úton terjedő fertőzések (STI-k) elleni küzdelmet: HIV Segítő Szolgálat néven személyesen és online (hivsegito@hatter.hu) is elérhető tanácsadó és információs szolgáltatást működtetünk; napi 14 órában (8 és 22 óra között) elérhető HIV-információs vonalat (+36 1 6333 455) üzemeltetünk; kéthetente Pozitív Szemmel és Chill néven önsegítő csoportokat tartunk, előbbi esetben HIV-vel élőknek és támogatóiknak, utóbbi esetben szexhez köthető szerhasználatban szünetet tartani szándékozóknak és támogatóiknak. 

Mindezeken felül a biztonságosabb szexuális magatartást a középpontba állító megelőzési programokat folytatunk, HIV-szűréseket és tanácsadást szervezünk, fellépünk a HIV-vel élőket érő stigma és hátrányos megkülönböztetés ellen.

Aktív tagjai vagyunk az AIDS Action Europe (AAE), az European AIDS Treatment Group (EATG), az European AIDS Clinical Society (EACS), valamint az Eurasian Coalition for Health, Rights, Gender and Sexual Diversity (ECOM) nevű nemzetközi szervezeteknek.

Témák