HIV és szexuális egészség | Háttér Társaság

HIV és szexuális egészség

HIV és szexuális egészség

Az időben felfedezett szexuális úton terjedő fertőzések (szifilisz, gonorrhea, HIV, stb.) gyógyíthatóak vagy gyógyszeres kezeléssel kordában tarthatóak, így magad és társaid érdekében is fontos, hogy aktív szexuális élet mellett rendszeresen járj szűrésre és légy tisztában a státuszoddal.

Milyen témában segíthetünk?

Mit tegyek, hogy ne kapjak el semmit?

A szexuális úton terjedő fertőzésekkel szembeni védekezés lehetséges módjairól itt találsz információkat és hasznos tanácsokat az ügyben, hogy mire érdemes figyelni szexuális érintkezés során.

A védekezés egyik legbiztonságosabb módja az óvszer, amelyet kedvezményes áron szórakozóhelyeken, ingyenesen az irodánkban tudsz beszerezni.

Félek, hogy elkaptam valamit.

A HIV-ről itt, más szexuális úton terjedő fertőzésekről pedig ide kattintva találsz részletes információkat.

Szűrésre szeretnék menni.

Az aktuálisan elérhető ingyenes és anonim szűrőhelyek rendszeresen frissülő listáját itt találod.

A szűrőtesztekről és a szűrés menetéről pedig ezen az oldalon találsz információkat.

Pozitív lett a HIV tesztem, mit tegyek?

A pozitív HIV teszt ma már nem jelent halálos ítéletet, a vírus gyógyszeres terápiával határérték alatti szintre csökkenthető, így teljes életet élhetsz, ráadásul a vírust sem tudod továbbadni, még szexuális úton sem.

Keresd a HIV Segítő Szolgálatunkat, ha kérdéseid vannak, aggódsz vagy nem vagy tisztában a pozitív teszt kézhezvételét követő lépésekkel! Sürgős esetben pedig hívd HIV vonalunkat!

HIV-vel élek, társaságra vágyom

A HIV-vel élőknek és barátaiknak szóló sorstárs csoportunk, a Pozitív Szemmel csoport kéthetente kedd esténként nyitva áll a számodra. A Chill csoportunk pedig abban az esetben vár, ha szeretnél szünetet tartani bármiféle, a partizáshoz és szexhez köthető szerhasználatodban.

Az egészségügyi intézményben nem kezelték bizalmasan az adataimat

Ilyen és ehhez hasonló esetekben keresd jogsegélyszolgálatunkat.

Többet szeretnék tudni!

A szexuális egészséggel kapcsolatos összes, ingyenesen letölthető vagy akár postán meg is rendelhető kiadványainkat ezen az oldalon találod.

 

Témák