Állj ki a jogaidért, állj ki a közösségért! | Háttér Társaság

Állj ki a jogaidért, állj ki a közösségért!

Állj ki a jogaidért, állj ki a közösségért!Állj ki a jogaidért, állj ki a közösségért!Állj ki a jogaidért, állj ki a közösségért!Állj ki a jogaidért, állj ki a közösségért!Állj ki a jogaidért, állj ki a közösségért!

2023 augusztusa és 2025 júliusa között Állj ki a jogaidért, állj ki a közösségért! Az LMBTQI emberek alapvető jogainak érvényesítése stratégiai pereskedés és jogtudatosság-növelés útján címmel valósítunk meg projektet. 

A projekt fő célkitűzése az Európai Unió Alapjogi Chartájában foglalt emberi jogok védelmének erősítése és kikényszerítése az LMBTQI emberek vonatkozásában Magyarországon. A projekt további céljai a Budapesten kívül élő LMBTQI emberek jogtudatosságának és joghoz való hozzáférésének erősítése, az LMBTQI jogok iránt elkötelezett, felkészült helyi ügyvédek számának növelése.

A projekt keretében az alábbi tevékenységeket valósítjuk meg: 

  • stratégiai pereskedés és nemzetközi érdekérvényesítés a jogkorlátozó és diszkriminatív jogszabályok és gyakorlat ellen
  • országos ügyvédhálózat kiépítése, akkreditált képzések és szakmai tanácsadás ügyvédeknek
  • jogi tudásbázis és jogi kézikönyv ügyvédek számára
  • vidéki LMBTQI csoportok képzése, pénzügyi és szakmai támogatása 
  • a jogsértések bejelentésére szolgáló platformok megújítása
  • jogtudatosságnövelő kiadványainkat népszerűsítő kampány

A projekt az Európai Unió "Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” (CERV) programjának támogatásával valósul meg. Az Európai Bizottság támogatása nem jelenti a projektben megvalósított tevékenységek tartalmának jóváhagyását, amely kizárólag az azt megvalósítók álláspontját tükrözi, valamint a Bizottság nem tehető felelőssé ezen információk bárminemű felhasználásáért.

Témák