Look Wide: a nemi alapú erőszak LMBTQI áldozatainak támogatása | Háttér Társaság

Look Wide: a nemi alapú erőszak LMBTQI áldozatainak támogatása

Look Wide

2018 januárja és 2019 decembere között a Háttér Társaság a Surt (Spanyolország), a KMOP (Görögország), a Differenza Donna (Olaszország) és a Dissens (Németország) szervezetekkel együttműködésben Look Wide: Módszertan-fejlesztés a nemi alapú erőszak LMBTQI áldozatainak támogatására címmel valósítottunk meg egy  kutatási-képzési projektet.

A projekt fő célja volt, hogy a jogi helyzet értékelése, a homofób és transzfób erőszak áldozatai és segítő szakemberek körében végzett interjús kutatás révén útmutatót dolgozzon ki a segítő szakemberek számára a homofób és transzfób erőszaknak áldozatul esett személyek szükségleteinek, szempontjainak megfelelő figyelembe vételére. Az országokra szabott útmutató kidolgozását követően a résztvevő szervezetek képzéseket szerveztek országonként a helyi szükségleteknek megfelelően kiválasztott szakemberek számára. A képzésen részt vett szakemberek a szervezetek szakmai támogatásával az LMBTQI erőszak-áldozatokat támogató programokat dolgoztak ki és valósítottak meg a munkájuk során: így javult az általuk végzett segítő munka színvonala.

A projekt honlapja>>

 

A projektet magyarországi megvalósítását az Európai Bizottság Jogok, egyenlőség és polgárság programja 76.622 euróval támogatta.

Témák