Galya Petkova (Deystvie) | Háttér Társaság

Galya Petkova (Deystvie)

2019.02.10-én 16:00 óra körül Szófiában Nemzeti Kultúrpalota aluljárójának közelében egy ismeretlen személy ököllel arcon ütötte Galya Petkovát. A támadásnak az áldozat állítólagos szexuális irányultságán kívül nem volt más nyilvánvaló és igazolható oka.

A szófiai kerületi ügyészségen előzetes eljárás indult garázda indítékból elkövetett testi sértés miatt, de ezt követően 2019.09.19-én a büntetőeljárást felfüggesztették, mivel a bűncselekmény elkövetőjét nem sikerült megtalálni.

A Deystvie LMBTI szervezet jogi segítséget nyújtott Galya Petkovának mint áldozatnak, és a szervezet a mai napig aktívan együttműködik az állami intézményekkel annak érdekében, hogy a szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló indítékkal elkövetett bűncselekményeket is vegyék figyelembe.

Rendezte: Simeon Tsonchev

Producer: Mono Collective

Te is hasonló problémákkal küzdesz európai polgárként? Mi segíthetünk! Vedd fel a kapcsolatot a jogsegélyszolgálatunkkal a jogsegely@hatter.hu e-mail címen! 

A #JUSTEU kampány a JUST EU: egyenlőség és igazságszolgáltatás az LMBTI-polgárok számára stratégiai pereskedésen keresztül című nemzetközi projekt keretében valósul meg, amelyet Romániában, Magyarországon, Bulgáriában, Litvániában és Belgiumban hajtanak végre. A projekt keretében támogatják a stratégiai peres eljárások tervezésének koordinálására irányuló erőfeszítéseket ezekben az államokban, az ügyvédek és jogászok kapacitásának növelését nemzeti szinten, valamint az európai jogszabályoknak és az EUB joggyakorlatának való megfelelés nyomon követését az LMBTI személyek esetében. A projekt nem finanszíroz jogsegélyt és a stratégiai peres eljárások költségeit.

Forrás: Patrick Brăila & Veioza Studio.

Ezt a videót az Európai Unió Jogérvényesülés programja (2014-2020) finanszírozta.

A videó tartalma kizárólag a szerző nézeteit tükrözi, és kizárólag ő felel érte. Az Európai Bizottság nem vállal felelősséget a benne foglalt információk esetleges felhasználásáért.

Témák