Legyen lehetősége a litván azonos nemű pároknak is a kapcsolatuk védelmére! (LGL) | Háttér Társaság

Legyen lehetősége a litván azonos nemű pároknak is a kapcsolatuk védelmére! (LGL)

 

A viharos és bizonytalan litvániai politikai folyamatok miatt három litvániai azonos nemű pár a civil szervezetek segítségével stratégiai pereskedésbe kezdett, hogy végre házasságot köthessenek Litvániában, bejegyeztethessék egy másik uniós államban kötött házasságukat, vagy legalábbis elismertessék és más formában védjék kapcsolatukat. Az Európai Bizottság elkötelezett az Egyenlőség Uniójának kiépítése mellett, és mi, az Európai Unió civil társadalma és polgárai csatlakozhatunk ehhez a fontos erőfeszítéshez, ha a rendelkezésre álló demokratikus jogi eszközökkel törekszünk az egyenlőségre. 

Ön európai polgárként hasonló problémákat tapasztal? Mi segíthetünk! Vedd fel a kapcsolatot a jogsegélyszolgálatunkkal e-mailben a következő címen: jogsegely@hatter.hu 

A #JUSTEU kampány a JUST EU: egyenlőség és igazságszolgáltatás az LMBTI-polgárok számára stratégiai peres eljárásokon keresztül című nemzetközi projekt keretében valósul meg, amelyet Romániában, Magyarországon, Bulgáriában, Litvániában és Belgiumban hajtanak végre. A projekt keretében támogatják a stratégiai peres eljárások tervezésének koordinálására irányuló erőfeszítéseket ezekben az államokban, az ügyvédek és jogászok kapacitásának növelését nemzeti szinten, valamint az európai jogszabályoknak és az EUB joggyakorlatának való megfelelés nyomon követését az LMBTI személyek esetében. 

A projekt nem finanszíroz jogsegélyt és stratégiai perköltségeket. Ezt a videót az Európai Unió Igazságügyi Programja (2014-2020) finanszírozta. A videó tartalma kizárólag a szerző nézeteit tükrözi, és kizárólag az ő felelőssége. Az Európai Bizottság nem vállal felelősséget a benne foglalt információk felhasználásáért.

 

Témák