Hogyan léphetünk fel az LMBTQI és nemileg nonkonform gyermekekkel és fiatalokkal szembeni erőszak ellen? | Háttér Társaság

Hogyan léphetünk fel az LMBTQI és nemileg nonkonform gyermekekkel és fiatalokkal szembeni erőszak ellen?

Kulcsszavak: 
fiatalok
Hogyan léphetünk fel az LMBTQI és nemileg nonkonform gyermekekkel és fiatalokkal szembeni erőszak ellen?

Ezt a kézikönyvet a „Sokszínűség és gyermekkor: A gyermekek nemi sokszínűségével kapcsolatos társadalmi attitűdök megváltoztatása Európában” (Diversity and Childhood – ‘DaC’: Changing social attitudes towards gender diversity in children across Europe) elnevezésű projekt keretében alkottuk meg. 

A projekt elsődleges célja az előítéletek csökkentése, az LMBTQI és nemileg nonkonform gyermekek és fiatalok által megélt erőszakkal kapcsolatos tudatosságnövelés, illetve védelmük és támogatásuk megerősítése. A projekt ezen kívül hatékony eszközöket kíván nyújtani az LMBTQI gyermekek jóllétének növeléséhez, jogaik érvényesítéséhez, valamint törekszik az ellenük elkövetett erőszak különböző dimenzióinak mélyebb megértésére. Végezetül a kezdeményezésnek az is célja, hogy számos különböző területen, az érintett szakemberek körében segítsen meghonosítani és érvényesíteni a gyermekvédelem alapvető törekvéseit, amelyek a gyermekek sérüléstől, bántalmazástól és erőszaktól való védelmére irányulnak.

Megjelent: 
2021. május
Típus: 
útmutató
Terjedelem: 
39 oldal
Nyelv: 
magyar

Témák