LMBTQI fiatalok iskolai befogadása - Tanári kézikönyv | Háttér Társaság

LMBTQI fiatalok iskolai befogadása - Tanári kézikönyv

Kulcsszavak: 
oktatás, iskolák
LMBTQI fiatalok iskolai befogadása - Tanári kézikönyv

Ez a kézikönyv négy civil szervezet közös munkájából jött létre annak érdekében, hogy információt, segítséget és iránymutatást nyújtson a diákokkal foglalkozó szakemberek és pedagógusok számára az LMBTQI diákok érdekvédelmében. 

Munkánk során a pedagógusok, fiatalokkal foglalkozó szakemberek és a diákok szemszögéből igyekszünk megközelíteni az oktatás feladatait, nehézségeit, és próbálunk számukra is elérhető, kézzelfogható, gyakorlatias megoldásokat nyújtani. A célunk az, hogy  énylegesen is megvalósuljanak a köznevelési törvény alapelvei, ezáltal befogadó és biztonságos környezetet hozzunk létre azoktatási intézményekben, valamint a tanár- és diákközösségekben.

A kézikönyv részét képező óratervek tudásanyagait tanároknak szóló workshopok során is sikeresen terjesztettük országszerte. A résztvevők mondták: 

„Olyan elméleti és gyakorlati plusz tudással gazdagodtam, amit a munkámban is tudok alkalmazni. A képzés jó hangulatban telt, a trénerek magas szakmai színvonalon igazi befogadó teret hoztak létre. Minden pedagógusnak szeretettel ajánlom ezt a továbbképzést.”

„Szuperek a gyakorlatok, a módszertan, amihez külön segítséget is kap az ember, hogy azt a saját közösségében is érdemben használni tudja. Nem utolsó sorban fantasztikus volt a csapat, örülök, hogy megismerhettem empatikus, nyitott embereket ebben a mai kirekesztő világban. Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül. Feltöltődve megyek tovább.”

„Lelkiismeretes, tapasztalt képzőkkel tabuk nélkül tudtunk egy csapatként dolgozni.”

 

 

Megjelent: 
2023. január
Típus: 
útmutató
Terjedelem: 
50 oldal
Nyelv: 
magyar

Témák