adatvédelem | Háttér Társaság

adatvédelem

Aláírás illusztráció

Egy transznemű nő kérelmére indult eljárásban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) megállapította: európai uniós jogot sért a transznemű emberek nemének jogi elismerését tiltó 33. §. A NAIH a jogszabály módosítására szólította fel a kormányt. 

Azon sértettek jelentkezését várjuk, akik felkerültek a deres.tv internetes oldal "nagy köcsög adatbázisába", és az eset kapcsán jogi lépéseket szeretnének tenni. 

ELTE BTK HÖK lista - felhívás érintetteknek

Azon sértettek jelentkezését várjuk, akikre vonatkozóan szexuális irányultsággal kapcsolatos adatok szerepelnek az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata által vezetett, azóta nyilvánosságra került nyilvántásokban. 

A transz patikus javára döntött a hivatal

Az emberi méltóságot sérti, ha egy transznemű személy nem tarthatja titokban nemváltásának tényét – döntött az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal. Az ügyben egyesületünk jogsegélyszolgálata segítette a panaszost. 

EGÉSZSÉGÜGYI ENGEDÉLYEZÉSI ÉS KÖZIGAZGATÁSI HIVATAL

ELNÖK

Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal                              Tárgy: Fellebbezés
1051 Budapest, Zrínyi u. 3.

 

Transz patikus ügye (2011) Tevékenységünk

Jogsegélyszolgálatunk közreműködésével egy nemét hivatalosan is megváltoztató transz patikus olyan gyógyszertárműködtetési engedélyhez jutotott, amelyből nem derül ki a nemváltás ténye.

index.hu
Dátum: 
2011. november 4., péntek
Megszólaló: 
Dombos Tamás

A jogsegélyszolgálat egyik nyertes ügyéről vezető hírként számolt be az index.hu.

Előbújás Tevékenységünk

Mit tehetsz, ha előbújásod után konfliktusod támad a családoddal? Milyen jogi lehetőségeid vannak, ha valaki akaratod ellenére tesz közzé szexuális irányultságodra vagy nemi identitásodra vonatkozó információt, vagy becsületsértő megjegyzéseket?

Témák