Alkotmány | Háttér Társaság

Alkotmány

Fotó: Dudits Luca

A gyermeket nevelő azonos nemű párokat és a transz embereket megbélyegző, az egyéni örökbefogadást és az LMBTQI iskolai érzékenyítő programokat ellehetetlenítő jogszabály-módosításokat nyújtott be Varga Judit igazságügyminiszter az Országgyűlésnek. 

Válasz a Magyar Nemzet egyesületünknek küldött kérdéseire

A Heti Válasz e heti számában Soros, nyiss nekem tért... címmel megjelent írással kapcsolatban kaptunk kérdéseket a Magyar Nemzet újságírójától. A kérdésekre, melyek egyesületünknek a Nyílt Társadalom Intézet által adott támogatásához kötődnek, a mai napon válaszoltunk. A választ honlapunkon is közzétesszük.

Megszólaló: 
Dombos Tamás

A 4. alaptörvény-módosítás kapcsán közöl írást a magyar demokrácia helyzetéről az L-MAG német leszbikus-magazin, amelyben egyesületünk munkatársát is idézik.

A Háttér is csatlakozott az alaptörvény-módosítás elleni tüntetésekhez

Múlt szombaton civil szervezetek tiltakoztak az alaptörvény negyedik módosítása ellen, amelyhez a Magyar LMBT Szövetség és azon belül a Háttér is csatlakozott. A hétfői tüntetésen pedig Hanzli Péter, a Magyar LMBT Szövetség aktivistája, egyben Egyesületünk ügyvivője is beszédet mondott.

A Jobbik szavazatvadászatot indított, újra kijátssza a gyűlöletkártyát - a Magyar LMBT Szövetség sajtóközleménye

A Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő által 2012. április 10-én benyújtott törvényjavaslat és Alaptörvény-módosítás folytatja a már így is nagy port kavart Baráth Zsolt képviselő zsidózó felszólalását. Most a szexuális kisebbségeket taszítanák tömlöcökbe. A Magyar LMBT Szövetség sajnálja, hogy a 21. századi Magyarországon egyáltalán ilyen, az emberi jogokat és a demokratikus alapértékeket semmibevevő törvényjavaslat a Parlament elé kerülhet.

2Bmag
Dátum: 
2012. január 20., péntek
Megszólaló: 
Dombos Tamás

A magyar politikai helyzetről ír a 2Bmag az új alkotmány hatálybalépése és a családvédelmi törvény elfogadása kapcsán. A magazinnak egyesületünk munkatársa is nyilatkozott.

LGBTQ Nation
Dátum: 
2012. január 3., kedd
Megszólaló: 
Dombos Tamás

Az LGBTQ Nation amerikai hírportál is  beszámolt az 2012 januárjában hatályba lépett Alkotmányról és családvédelmi törvényről, valamint a január 2-i tüntetésről. A kialakult helyzetet egyesületünk munkatársa értékelte.

Sajtóközlemény: Nem az EU miatt kell változtatni az Alaptörvényen

Sajtkóközleményben tiltakozik a Magyar LMBT Szövetség a Magyar Nemzetben megjelent cikk és annak kormánypárti visszhangja kapcsán.

GayStarNews
Dátum: 
2012. január 3., kedd
Megszólaló: 
Dombos Tamás

A GayStarNews angol nyelvű meleg internetes hírportál részletesen beszámolt az 2012 januárjában hatályba lépett Alkotmányról és családvédelmi törvényről, valamint a január 2-i tüntetésről. A kialakult helyzetet egyesületünk munkatársa értékelte.

Hope springs eternal Háttér a médiában
In Toronto
Dátum: 
2011. augusztus 4., csütörtök
Megszólaló: 
Dombos Tamás

Az In Toronto című kanadai internetes újság Budapestról szóló turisztikai ajánlójában egyesületünk munkatársa is nyilatkozott a hazai LMBT helyzetről.

Témák