előbújás | Háttér Társaság

előbújás

LMBTQI fiatalok szülei kisfilmben számolnak be az előbújásról

Akinek előbújik az LMBTQI gyereke, sokszor úgy érzi, hogy ő az egyetlen, akivel ez történik. Most olyan szülőkről készült kisfilm, akik már tudják, hogy nincsenek egyedül. A filmet október 25-én mutatja be a Háttér Társaság és a Budapest Pride a Bem moziban.

Jobban hasonlítunk, mint különbözünk! - Családi nap elfogadásról

Nem érted, hogy miért akkora probléma az LMBTQI identitásod a szüleidnek? Szeretnél a szerelmedről otthon is nyíltan beszélni? Vagy szülőként nem érti, hogyan szerethet a gyermeke egy azonos neműt? Félti, hogy nehéz élete lesz gyermekének, vagy ön lemondhat az unokákról?  

LMBTQI családtag, barát

Egy barátod, családtagod előbújt neked, de nem tudod mit tegyél? Hogyan teremthetsz biztonságos környezetet, hogy megnyíljanak feléd az emberek? Hogyan segítheted az LMBTQI emberek társadalmi elfogadását?

tv2
Dátum: 
2016. július 4., hétfő
Megszólaló: 
Dombos Tamás

A Budapest Pride kapcsán volt a TV2 Mokka vendége Novák Angéla transznemű előadóművész és Dombos Tamás, egyesületünk munkatársa.

origo
Dátum: 
2014. június 27., péntek
Megszólaló: 
Hanzli Péter

Lakner Zoltán coming outja kapcsán az origo.hu egyesületünk ügyvivőjét is megkérdezte az előbújás fontosságáról.

Egy meleg kibuzult Háttér a médiában
index.hu
Dátum: 
2013. december 6., péntek
Megszólaló: 
Dombos Tamás

A Coming-out című filmben felmerülő kétes üzenetekkel kapcsolatban a Labrisz és a Háttér munkatársai is beszámoltak. Erről tudósít az Index.

Coming Out Day 2012 Egyesületi hír
Coming Out Day 2012

Október 11-e a Nemzetközi Coming Out Day, az "Előbújás" Világnapja. A nap felhívja a figyelmet a coming out fontosságára. Tavaly óta Magyarországon is rendezvényekkel ünnepeljük e napot – idén beszélgetésekkel, rapid randikkal és persze bulival.

Megjelent a Homofóbia Magyarországon című kötet

Megjelent az első magyar nyelvű összefoglaló kötet, amelynek központi témája a magyarországi homofóbia. A kötet több tanulmányát egyesületi tagunk írta, s olvashatunk benne a részben egyesületünk által végzett 2010-es LMBT kutatás tapasztalatairól is.

Magyar Narancs
Dátum: 
2011. október 20., csütörtök
Megszólaló: 
Dombos Tamás

Az első magyarországi Coming Out Day kapcsán részletes riport jelent meg a Magyar Narancsban. Egyesületünk munkatársa az előbújás kapcsán megtapasztalható hátrányokról, és a Háttér által ilyen esetben nyújtott segítő szolgáltatásokról nyilatkozott. 

Előbújás Tevékenységünk

Mit tehetsz, ha előbújásod után konfliktusod támad a családoddal? Milyen jogi lehetőségeid vannak, ha valaki akaratod ellenére tesz közzé szexuális irányultságodra vagy nemi identitásodra vonatkozó információt, vagy becsületsértő megjegyzéseket?

Témák