előbújás | Háttér Társaság

előbújás

LMBTQI fiatalok szülei kisfilmben számolnak be az előbújásról

Akinek előbújik az LMBTQI gyereke, sokszor úgy érzi, hogy ő az egyetlen, akivel ez történik. Most olyan szülőkről készült kisfilm, akik már tudják, hogy nincsenek egyedül. A filmet október 25-én mutatja be a Háttér Társaság és a Budapest Pride a Bem moziban.

Jobban hasonlítunk, mint különbözünk! - Családi nap elfogadásról

Nem érted, hogy miért akkora probléma az LMBTQI identitásod a szüleidnek? Szeretnél a szerelmedről otthon is nyíltan beszélni? Vagy szülőként nem érti, hogyan szerethet a gyermeke egy azonos neműt? Félti, hogy nehéz élete lesz gyermekének, vagy ön lemondhat az unokákról?  

tv2
Dátum: 
2016. július 4., hétfő
Megszólaló: 
Dombos Tamás

A Budapest Pride kapcsán volt a TV2 Mokka vendége Novák Angéla transznemű előadóművész és Dombos Tamás, egyesületünk munkatársa.

origo
Dátum: 
2014. június 27., péntek
Megszólaló: 
Hanzli Péter

Lakner Zoltán coming outja kapcsán az origo.hu egyesületünk ügyvivőjét is megkérdezte az előbújás fontosságáról.

Egy meleg kibuzult Háttér a médiában
index.hu
Dátum: 
2013. december 6., péntek
Megszólaló: 
Dombos Tamás

A Coming-out című filmben felmerülő kétes üzenetekkel kapcsolatban a Labrisz és a Háttér munkatársai is beszámoltak. Erről tudósít az Index.

Coming Out Day 2012 Egyesületi hír
Coming Out Day 2012

Október 11-e a Nemzetközi Coming Out Day, az "Előbújás" Világnapja. A nap felhívja a figyelmet a coming out fontosságára. Tavaly óta Magyarországon is rendezvényekkel ünnepeljük e napot – idén beszélgetésekkel, rapid randikkal és persze bulival.

Megjelent a Homofóbia Magyarországon című kötet

Megjelent az első magyar nyelvű összefoglaló kötet, amelynek központi témája a magyarországi homofóbia. A kötet több tanulmányát egyesületi tagunk írta, s olvashatunk benne a részben egyesületünk által végzett 2010-es LMBT kutatás tapasztalatairól is.

Magyar Narancs
Dátum: 
2011. október 20., csütörtök
Megszólaló: 
Dombos Tamás

Az első magyarországi Coming Out Day kapcsán részletes riport jelent meg a Magyar Narancsban. Egyesületünk munkatársa az előbújás kapcsán megtapasztalható hátrányokról, és a Háttér által ilyen esetben nyújtott segítő szolgáltatásokról nyilatkozott. 

Előbújás Tevékenységünk

Mit tehetsz, ha előbújásod után konfliktusod támad a családoddal? Milyen jogi lehetőségeid vannak, ha valaki akaratod ellenére tesz közzé szexuális irányultságodra vagy nemi identitásodra vonatkozó információt, vagy becsületsértő megjegyzéseket?

A coming out forradalom Háttér a médiában
Elle
Dátum: 
2010. szeptember 13., hétfő
Megszólaló: 
Dombos Tamás

A meleg kultúra főáramba kerüléséről jelentetett meg cikk a szeptemberi Elle magazinban. Egyesületünk munkatársa azt hangsúlyozta: alapvető jelentőségű, hogy a fiatalok nyíltan beszélhessenek szexuális irányultságukról, és elfogadó környezettel találkozzanak a barátok, a család és az iskola részéről. 

Témák