EU | Háttér Társaság

EU

Dátum: 
2023. április 13., csütörtök

Az utolsó pillanatban az Európai Unió két legnagyobb tagállama, Franciaország és Németország is csatlakozott a gyermekvédelmi törvény miatt indított magyar kormány elleni perhez. A perközösség növekedéséért kampányoló LMBTQ+ érdekvédő szervezet, a Forbidden Colors ügyvezető igazgatója szerint Orbán Viktor a gyakorlatban az EU-n kívülre pozicionálja Magyarországot.

Dátum: 
2023. április 8., szombat

A másfél éve tartó kötelezettségszegési eljárásban az Európai Bizottság 2022 decemberében az Európai Unió Bíróságához fordult. Az elmúlt másfél hónapban a Háttér Társaság és szövetségesei, minden EU-s tagállamot arra buzdítottak, hogy álljanak ki az egyenlőség és a magyarországi LMBTQ emberek mellett.  Az április 6-i határidőig minden eddiginél több, 15 tagállam és az Európai Parlament csatlakozott az eljáráshoz, azért, hogy Orbán Viktor LMBTQ-ellenes ámokfutása ne terjedjen tovább az Európai Unióban.

Dátum: 
2023. április 7., péntek

Összesen tizenöt tagállam csatlakozott ahhoz a bírósági eljáráshoz, ami a magyar gyermekvédelminek nevezett törvény miatt indult - írja a Háttér Társaság lapunknak küldött közleményében.

168 óra
Dátum: 
2023. április 7., péntek
Megszólaló: 
Polgári Eszter

A másfél éve tartó kötelezettségszegési eljárásban az Európai Bizottság 2022 decemberében az Európai Unió Bíróságához fordult. Az április 6-i határidőig minden eddiginél több, 15 tagállam és az Európai Parlament csatlakozott az eljáráshoz, áll a Háttér Társaság közleményében.

Dátum: 
2023. február 14., kedd

A tényleges tárgyalás megkezdésével az Európai Bíróságon hétfőn az utolsó szakaszába lépett az EU Bizottsága által 2021-ben Magyarország ellen, az ifjúság büntetendő szexuális cselekmények elleni védelmét szolgáló törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárás. A bizottság szerint a törvény sérti az egyének alapvető jogait, az uniós értékeket és a belső piac szabályait.

Dátum: 
2023. február 14., kedd

Az Európai Unió (EU) legnagyobb emberi jogi pere jöhet, miután a Forbidden Colours, a Háttér Társaság és a Budapest Pride petíciót indít, hogy az EU minél több tagállama csatlakozzon a propagandatörvény elleni bírósági eljáráshoz.

2020 áprilisa és 2022 márciusa között JUST EU: egyenlőség és igazságosság az LMBTI állampolgárok számára stratégiai perek útján címmel valósítunk meg nemzetközi képzési és tudatosságnövelő projektet. 

Nők Lapja Café
Dátum: 
2013. december 17., kedd
Megszólaló: 
Dombos Tamás

Magyarországon és az EU tagállamokban élő LMBT emberek munkahelyi diszkriminációjáról számol be a nol.hu

Témák