Háttér-díj | Háttér Társaság

Háttér-díj

Dátum: 
2023. június 19., hétfő

A hétvégén elkezdődött az idén „Vedd vissza a jövőd” elnevezésre hallgató Budapest Pride Közösségei Fesztivál, immáron a 28. alkalommal. Az egy hónapig tartó eseménysorozaton civilszervezetek és magánszemélyek több mint nyolcvan programján vehetnek részt az érdeklődők Budapesten és további településeken. A hétvégi megnyitó ünnepségen David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete egyebek mellett arról beszélt, hogy azok, akik a szabadságot és a szeretetet választják, erősebbek, mint akik a gyűlölet és a félelem mellett döntenek.

Dátum: 
2023. június 16., péntek

A hivatalos megnyitó ünnepséggel ma indul a 28. Budapest Pride Közösségi Fesztivál. A mai napra időzítve a budapesti Városházára kikerült a szivárványzászló.

Dátum: 
2023. június 17., szombat

Ma este, június 16-án a hazai kulturális élet szereplőivel és az LMBTQ közösség aktív képviselőivel karöltve hivatalos megnyitó keretében beindítottuk a 28. Budapest Pride Közösségi Fesztivált. A fesztivál szlogene “Vedd vissza a jövőd!” rámutat a társadalomban jelenlévő különböző hatású, ám hasonló gyökerekből táplálkozó és egymást erősítő, rendszerszintű problémákra (rasszizmus, lakhatási válság, ökológiai krízis, a demokráciába vetett hit válsága, homofóbia, transzfóbia és szexizmus), valamint az azokra adható válaszokra.

Dátum: 
2023. június 14., szerda

Szilágyi Liliána Európa-bajnoki ezüstérmes úszó és David Pressman amerikai nagykövet is felszólal a Budapest Pride fesztivál június 16-i megnyitóján – írják közleményükben a szervezők.

Telex
Dátum: 
2023. június 14., szerda

Szilágyi Liliána Európa-bajnoki ezüstérmes úszó és David Pressman amerikai nagykövet is felszólal a Budapest Pride fesztivál június 16-i megnyitóján – írják közleményükben a szervezők.

Dátum: 
2023. június 13., kedd

Egy hónapig tart, a programfelhozatal pedig annyira színes és szerteágazó, mint az LMBTQ közösség maga.

Jelölj te is a 2024-es Háttér-díjra!

Küldd be te is, hogy szerinted ki tette a legtöbbet 2023-ban az LMBTQI közösségért!

Az idei Háttér-díj nyertese: Waliduda Dániel

Idei díjazottunk Székesfehérváron született, majd a Fejér megyei Iszkaszentgyörgyön nőtt fel. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán tanult politológiát, a Bölcsészettudományi Karon pedig orosz-lengyel szakos diplomát szerzett. Tanult a Minszki Állami Nyelvészeti Egyetemen is, jelenleg pedig a Széchenyi István Egyetem joghallgatója. 

Régóta aktív tagja a hazai LMBTQ-közéletnek. 2011-es indulása óta a Humen LMBTQ Magazin egyik aktív szerzője, számtalan online és print cikk kötődik a nevéhez, ideértve olyan eredeti tartalmakat és interjúkat is, amik a hazai LMBTQ-közösség kiemelkedő vagy éppen alulreprezentált, kevéssé látható rétegeit, témáit mutatják be. A 2012-es Eurogames nemzetközi LMBTQ sportrendezvény egyik főszervezőjeként és protokollfőnökeként fontos szerepe volt a rendezvény budapesti megvalósításában.

Nevezz te is jelöltet a Háttér-díjra 2023-ban!

Szerinted ki az a személy Magyarországon, aki a legtöbbet tette a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex emberekért, valamint az LMBTQI közösségért? Nevezd Háttér-díjra április 30-ig!

Jelölj te is az idei Háttér-díjra!

Vegyél részt te is a kiválasztásban: nevezd azt a jelöltet, aki szerinted a legtöbbet tette a 2022-es évben az LMBTQI közösségért!

Témák