HIV-szűrés | Háttér Társaság

HIV-szűrés

Dátum: 
2023. május 18., csütörtök

Tavaly Magyarországon majdnem minden napra jutott egy új HIV-pozitív eredmény és az utóbbi időkben nagyon gyakori, hogy ilyen esetben a szifilisz is pozitív eredményt mutat. A HIV és a szifilisz hatékony kezeléséhez kiemelkedően fontos, hogy mielőbb megismerjük a státuszunkat.

Dátum: 
2023. március 8., szerda

Egy 53 éves német férfi, akire személyazonosságának védelme érdekében „düsseldorfi betegként” utalnak, lett az ötödik személy, aki igazoltan kigyógyult a HIV-fertőzésből.

Magyarország nem afelé halad, hogy véget vessen az AIDS-járványnak

“A világ nem afelé halad, hogy véget vessen az AIDS-járványnak. Az új fertőzések száma növekvőben és a világ számos közösségében még mindig folytatódik az AIDS-halálozás” – írja bevezetőjében az Egyesült Nemzetek Szövetségének napokban megjelent kiadványa, a World AIDS Day Report. Az AIDS-járvány megállításának akadályát a világon egyre terjedő egyenlőtlenségeknek tulajdonítják, ezért ezek felszámolására szólítanak fel.

Positive Action Europe

2018-2019: A magyarországi HIV-vel élő embereket megcélzó projekt keretében többek között kérdőíves és interjús kutatást folytattunk, közösségi találkozókat szerveztünk és személyes tanácsadó szolgáltatást indítottunk.

HIV-kampány egyesületünk szakmai támogatásával

HIV-szűrésre mozgósító kampányt folytat 2017 november-decemberében Magyarországon a GlaxoSmithKline gyógyszergyár. A kampányhoz egyesületünk szakmai támogatást nyújt.

HIV szűrőkampány 2017 Tevékenységünk

2017: Intenzív szűrőkampányt szerveztünk a férfiakkal szexuális kapcsolatba kerülő férfiak (MSM) körében, amelynek keretében fővárosi és vidéki LMBTQ szórakozóhelyeken volt lehetőség ingyenes HIV gyorsteszten és tanácsadáson részt venni.

HIV/STI Tevékenységünk

Fontos célkitűzésünk, hogy az állam megfelelő jogszabályi környezettel és erőforrásokkal segítse a HIV-megelőzést és a HIV-vel élők kezelését, és mindezt az érintettek emberi jogainak tiszteletben tartása mellett tegye.

Témák