homofóbia | Háttér Társaság

homofóbia

Dátum: 
2023. március 28., kedd

Bejelentés alapján hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja a Médiatanács, hogy Bencsik András emberek kivégzését nevezte jó hírnek a nyilvánosság előtt – tudta meg a Magyar Hang. A lap írásban kérdezett rá a médiahatóságnál, hogy hogyan vélekednek a kormánypárti véleményvezér eszmefuttatásáról, amelyet vasárnap, a Sajtóklub című műsor adásában láthattak a nézők. 

Dátum: 
2023. február 16., csütörtök

A Soros-féle LMBTQ-szervezetek és brüsszeli támogatóik folyamatosan támadják a magyar gyermekvédelmi törvényt. Az elmúlt napokban kirobbant pedagógusbotrány ugyanakkor rávilágított a törvény létjogosultságára – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. A lap sorozatában felidézi az elmúlt években nyilvánosságra került magyarországi eseteket, amelyek igazolják, hogy az LMBTQ-propaganda jelen van az iskolákban.

Dátum: 
2023. február 14., kedd

A tényleges tárgyalás megkezdésével az Európai Bíróságon hétfőn az utolsó szakaszába lépett az EU Bizottsága által 2021-ben Magyarország ellen, az ifjúság büntetendő szexuális cselekmények elleni védelmét szolgáló törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárás. A bizottság szerint a törvény sérti az egyének alapvető jogait, az uniós értékeket és a belső piac szabályait.

Dátum: 
2023. február 14., kedd

Az Európai Unió (EU) legnagyobb emberi jogi pere jöhet, miután a Forbidden Colours, a Háttér Társaság és a Budapest Pride petíciót indít, hogy az EU minél több tagállama csatlakozzon a propagandatörvény elleni bírósági eljáráshoz.

Dátum: 
2023. január 3., kedd

Nyilvános Facebook-bejegyzésben számolt be róla Jevgenyij Beljakov, Magyarországon élő orosz fiatalember, hogy csütörtök este a Wesselényi utcai 4es-6os bár biztonsági őrei megverték.

 

Dátum: 
2023. január 2., hétfő

Nyilvános Facebook-bejegyzésben számolt be róla Jevgenyij Beljakov, Magyarországon élő orosz fiatalember, hogy csütörtök este a Wesselényi utcai 4es-6os bár biztonsági őrei megverték.

Ombudsmani eljárás indult a győri alpolgármester homofób Facebook bejegyzése miatt

Eljárást indított az alapvető jogok biztosa a győri alpolgármester köcsögözős kirohanása kapcsán. A biztos úgy ítélte meg: az alpolgármester homofób megjegyzései felvetik az egyenlő bánásmód sérelmét, ezért közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az önkormányzat felelősségét.

A magyar állam nem hogy nem védi, aktívan aláássa az LMBTQI emberek szabadságát és jogait 

Idővonal arról, hogyan ássa alá szisztematikusan a Fidesz-KDNP-kormány és parlamenti többség a szexuális és nemi kisebbségek magyarországi szabadságát és jogegyenlőségét. 

Fotó: Mohai Balázs / MTI

Hiába derült fény arra, hogy a Fidesz egyik egykori alapítóatyja brüsszeli orgiákon múlatja idejét a járványhelyzet csúcsán, volt pártja ugyanúgy megszavazta azokat a módosításokat, amelyek az LMBTQI emberek életét fogják nehezíteni. A konzervatív képviselők megtapsolták az alaptörvénymódosítás megszavazását, ezzel saját vállukat megveregetve. 

Lezárult a foglalkoztatási diszkriminációval foglalkozó projektünk

„Történetek az adatok mögött: diszkrimináció a foglalkoztatás területén” címmel folytatott kutatást 2015 júniusa és 2016 júniusa között a Háttér Társaság, Magyarország legnagyobb leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) szervezete."

Témák