Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Világnap | Háttér Társaság

Homofóbia és Transzfóbia Ellenes Világnap

Velvet
Dátum: 
2023. május 17., szerda
Megszólaló: 
Dudits Luca

Gyűlöletbeszéd, diszkrimináció, gyűlölet-bűncselekmények, a nemi identitás törvényi elismerése: ilyen és ehhez hasonló, az LMBTQI-közösséget érintő szempontok alapján rangsorolta Európa országait az ILGA Europe nemzetközi emberi jogi szervezet. Eredményeik látványos módon hívják fel a figyelmet arra, milyen fontos kiállnunk a különböző szexuális orientáltsággal rendelkező személyek mellett. Erre nem is adódhatna jobb alkalom, mint a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap, május 17-e.

Dátum: 
2023. május 17., szerda
Megszólaló: 
Dudits Luca

A gyűlöletbeszéd gyakorisága, a diszkrimináció foka, a gyűlölet-bűncselekmények előfordulása, a nemi identitás törvényi elismerése és egyéb, az LMBTQI-közösséget érintő szempontok alapján rangsorolta Európa országait a nemzetközi emberi jogi szervezet, az ILGA Europe. Eredményeik látványos módon hívják fel a figyelmet arra, milyen fontos kiállnunk önmagunkért. Erre pedig nem is adódhatna jobb alkalom, mint a homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap, május 17-e.

Dátum: 
2023. május 17., szerda
Megszólaló: 
Dudits Luca

Egyebek között az LMBTQ-emberekkel szembeni magyarországi ellenségességről közöl riportot esti híradójában a ZDF, és lévén a homofóbia és a transzfóbia elleni fellépés világnapja, ezt szükségesnek tartotta előre jelezni, sőt, megtekinthetővé tenni a honlapján közzétett reggeli hírösszefoglalójában.

ILGA-Europe Szivárvány Európa térkép

Magyarországon romlott leginkább az LMBTI közösség jogi helyzete Európában - derül ki az ILGA-Europe európai ernyőszervezet csütörtökön megjelent Szivárvány Európa térképéből. A nem jogi elismerésének felfüggesztése és az LMBTI események biztonságának hiánya játszották a legnagyobb szerepet abban, hogy Magyarország egy év alatt a 19. helyről a 27.-re esett vissza. A jelentés a politikusok gyűlöletkeltő megszólalásait is kiemeli.

24.hu
Dátum: 
2017. május 17., szerda
Megszólaló: 
Dombos Tamás

Az azonos nemű párok gyermekvállalásával kapcsolatos közvéleménykutatásunkról számol be a 24.hu.

Jogászvilág
Dátum: 
2017. május 17., szerda
Megszólaló: 
Dombos Tamás

Az azonos nemű párok gyermekvállalásával kapcsolatos közvéleménykutatásunkról számol be a Jogászvilág.

Témák