kultúra | Háttér Társaság

kultúra

Dátum: 
2014. június 18., szerda

A Coming-out című filmmel kapcsolatos kételyekről és botrányokról tudósít a Saját Szoba.

Dátum: 
2014. június 19., csütörtök

A Coming-out című filmmel kapcsolatos kételyekről és botrányokról tudósít a Prizma.

Egy meleg kibuzult Háttér a médiában
index.hu
Dátum: 
2013. december 6., péntek
Megszólaló: 
Dombos Tamás

A Coming-out című filmben felmerülő kétes üzenetekkel kapcsolatban a Labrisz és a Háttér munkatársai is beszámoltak. Erről tudósít az Index.

LMBT Történeti Hónap Magyarországon is

2013 februárjában Magyarország művészeti, kulturális, társadalmi események sorozatával csatlakozik a nemzetközi LMBT Történeti Hónaphoz, amelyet 2004 óta minden évben megrendeznek Európa több országában. A programsorozat szervezésében a Háttér is részt vesz.

A Háttér Archívum felhívása

A Háttér Archívum gyűjteményének bővítésére keres különféle megőrzendő anyagokat (dokumentumokat, képeket, emléktárgyakat stb.).

Tilos Rádió
Dátum: 
2012. augusztus 22., szerda
Megszólaló: 
Nagy Sándor

A Szappanopera helyett augusztus 22-ei adásában az Amszterdami LMBTI ALMS Konferenciáról és a Háttér Archívum programjairól Nagy Sándorral, a Háttér Archívum programfelelősével beszélget a műsorvezető, Szegedi Lacca.

Archívumi konferencia Amszterdamban

Augusztus 1. és 3. között Amszterdamban rendezték meg a nemzetközi LMBT... archívumok, könyvtárak, múzeumok és speciális gyűjtemények (LGBTI ALMS 2012) konferenciáját.

Szimbólumok Tevékenységünk
Szimbólumok

Az LMBT témához kapcsolódó szimbólumok listája

Ez az anyag a Meleg Háttér Telefonszolgálat önkénteseinek képzéséhez készült könyv bővebb változata.

Az első fejezetben a teljesség igénye nélkül röviden áttekintjük, hogyan jelentek meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek a hétköznapokban, valamint a közéletben, továbbá hogyan határozták meg magukat, illetve a társadalmak milyen képet alkottak róluk. Miképpen jelentek meg a kultúrában, hogyan ábrázolták őket az irodalomban, a filmekben, a színpadokon.

A második rész mutatja be a hazai melegmozgalom rövid történetét, majd pedig vázlatszerűen felsoroljuk a jelentősebb magyar LMBT-műveket és művészeket. Külön fejezetben a Háttér Társaság a Melegekért rövid történetét és programjait tekintjük át – szintén vázlatosan.

Gyűjteményünk Tevékenységünk

Az egyesület szervezése körüli időszak óta gyűjtjük, rendszerezzük és tesszük hozzáférhetővé az LMBTQI témával kapcsolatos anyagokat.

Témák