lmbtq | Háttér Társaság

lmbtq

Dátum: 
2023. május 26., péntek

A német parlament Emberjogi és Humanitárius Segély Bizottsága küldöttséget meneszt Szerbiába, Lengyelországba és Magyarországra a bizottság 2023-as első félévi munkájának fő témájává tett „LGBTQ-jogok világszerte” keretében.

Dátum: 
2023. március 28., kedd

Az Európa Tanács Rasszizmus és Intolerancia Elleni Európai Bizottságának (ECRI) legújabb jelentése rámutat, hogy az utóbbi években a magyar politikai beszéd egyre idegengyűlölőbb lett, megosztó és ellenséges – közli a Háttér Társaság a napokban kiadott 2022-es jelentésre hivatkozva. A magyar közbeszéd különösen a menekültekkel, menedékkérőkkel, muszlimokkal, migránsokkal és az LMBTQ személyekkel szemben vált ilyenné.

Dátum: 
2023. március 5., vasárnap

A Háttér Társaság feljelentése nyomán – egy korábbi rendezvény plakátja miatt – közösség tagja elleni erőszakkal vádolja az ügyészség Barcsa-Turner Gábort, a HVIM társelnökét. Az ügy tárgyalására a Székesfehérvári Járásbíróságon került sor február 27-én, s bár mindenki ítéletet várt, a bírónő végül elnapolta a tárgyalást május 3-ára.

Dátum: 
2023. február 21., kedd

A nyílt társadalom hálózata által finanszírozott »civilek« uniós forrásokkal megtámogatott évtizedes agymosása mindeközben zakatol.

Jogászvilág
Dátum: 
2023. január 31., kedd
Megszólaló: 
Dudits Luca

A Háttér Társaság megbízásából a Medián által készített reprezentatív közvélemény-kutatás azt mutatja, a társadalmi elfogadás az LMBTQI személyek felé érdemben nem csökkent. A többség támogatja a hátrányos megkülönböztetés elleni állami fellépést.

Dátum: 
2023. január 24., kedd

Nagy port kavart a hír, miszerint Petróczi Zoltán – művésznéven Lady Dömper – fog előadást tartani a FREE Egyetem szervezésében a CEU épületében.

Jogászvilág
Dátum: 
2023. január 24., kedd

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának Nagykamarája hétfői ítéletében egyezménysértőnek találta a litván gyermekvédelmi törvény alapján a Meseország mindenkié című könyvhöz hasonlóan hagyományos meséket újraértelmező mesekönyvvel szemben indított eljárást. Az ítélet számos alkalommal említi a magyar jogi szabályozást.

Győri LMBTQ közösség szerveződik

Szombaton nagy lépést tett előre a győri LMBTQ közösség: az EgyMás elindította saját honlapját, melyet egy nyilvános rendezvényen értékeltek és ünnepeltek az érdeklődőkkel.

Témák