mediáció | Háttér Társaság

mediáció

The potential of restorative justice in hate crimes
Megjelent: 
2020. október

A Speak Out: Hallasd a hangod! c. nemzetközi projektünk keretében készült kiadvány szakemberek által írt tanulmányokat tartalmaz a resztoratív igazságszolgáltatás módszereinek alkalmazhatóságáról a gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatban, egyúttal egy-egy fejezetben elemzi e módszerek alkalmazását a projekt országaiban, így Magyarországon is. 

Mediációs konferencián tartottunk előadást

2016. január 23-án Litigious Love c. projektünk eredményeiről tartottunk előadást a  PIPA Alapítvány A kisebbségi és interkulturális mediáció szerepe és lehetőségei Magyarországon c. konferenciáján.

Litigious Love: Same-Sex Couples and Mediation in the EU
Megjelent: 
2015. május

“Litigious Love” - Az azonos nemű párok és a mediáció az Európai Unióban című projekt kutatási eredményeit tartalmazó kötet.

Az azonos  nemű párok és a mediáció. Gyakorlati kézikönyv
Megjelent: 
2015. szeptember

Ez a mediátoroknak, ügyvédeknek és bíráknak készült gyakorlati kéziköny az azonos nemű partnerek között felmerülő jogviták mediáció útján történő megoldásához nyújt segítséget

Same-sex couples and mediation: a practical handbook
Megjelent: 
2015. május

Ez a mediátoroknak, ügyvédeknek és bíráknak készült gyakorlati kéziköny az azonos nemű partnerek között felmerülő jogviták mediáció útján történő megoldásához nyújt segítséget

Nagy érdeklődés mediációs képzésünk iránt

Január 17-18-án sikerrel lezajlott a Litigious Love c. projektünkhöz kapcsolódó, az azonos nemű párok mediációjával foglalkozó képzésünk, amelyen 26 jogász és mediátor vett részt.

A Háttér Társaság, az Országos Mediációs Egyesülettel és a Rézler Gyula Mediációs Intézettel együttműködésben képzést szervez 2015. január 17-18-án az azonos nemű párok mediációjáról.

Nemzetközi képzés az azonos nemű párok mediációjáról

2014. szeptember 25-28. között az olaszországi Bergamóban került megrendezésre a “Litigious Love” - Az azonos nemű párok és a mediáció az Európai Unióban  c. projekt nemzetközi képzése, amelyen egyesületünk munkatársai is részt vettek.

Litigious Love: azonos nemű párok mediációja

2014 márciusa és 2015 augusztusa között megvalósított nemzetközi összehasonlító kutatás az azonos nemű párok mediációjával kapcsolatos tapasztalatok feltárására és a mediátorok érzékenyítésére.

Új projektünk fókuszában az azonos nemű párok mediációja

2014 március és 2015 augusztusa között egyesületünk az Európai Bizottság támogatásával nemzetközi kutatási és képzési programot valósít meg az azonos nemű párok mediációja témájában.

Témák