népszavazás2022 | Háttér Társaság

népszavazás2022

Rangos díj döntősei között a homofób és transzfób népszavazást megbuktató civilek

Óriási megtiszteltetés érte a kormány homofób és transzfób propaganda-népszavazását megbuktató civil szervezeteket: közös kampányukkal az egyik legrangosabb nemzetközi emberi jogi elismerés, a Václav Havel-díj döntősei közé jutottak.

ATV
Dátum: 
2022. március 28., hétfő

Vig Dávid, az Amnesty Magyarország igazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról, miért kell mindannyiunknak érvénytelenül szavaznunk az április 3-i propaganda-népszavazáson.

GYERMEKVÉDELEM VS. HOMOFÓBIA Háttér a médiában
Dátum: 
2022. március 31., csütörtök
Megszólaló: 
Dudits Luca

Érvénytelen szavazásra biztatja az embereket a Háttér Társaság és az Amnesty International jogvédő szervezet az április 3-i gyermekvédelmi népszavazás kapcsán. A kormány által gyermekvédelminek hívott népszavazás kérdéseit járjuk körbe az Amnestyvel és a Három Királyfi, Három Királylány gyermekekkel és családokkal foglalkozó civil szervezettel együtt.

Céltáblaként élni Háttér a médiában
Magyar Narancs
Dátum: 
2022. március 30., szerda

Április 3-án népszavazást is tart a kormány, a civilek az érvénytelen szavazásra buzdítanak. Hogyan élik meg mindezt azok, akiknek az életét a leginkább befolyásolja az a négy kérdés? A Magyar Narancs kérdezte  az LMBTQI+ közösség tagjait.

Dátum: 
2022. április 9., szombat
Megszólaló: 
Dudits Luca

A népszavazáson érvénytelen szavazás mellett kampányoló szervezetekre kiszabott bírság annak a hatalmas közösségnek az elhallgattatását célozza, amelyik demokratikus úton buktatta meg a kormány propaganda-népszavazását – írták civil szervezetek az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben. A Háttér Társaságra 3 millió forintos bírságot szabtak ki.

Dátum: 
2022. április 4., hétfő
Megszólaló: 
Dudits Luca

A Parlament elől jelentkezett be az érvénytelen népszavazással kapcsolatban Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója és Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője. Mint fogalmaztak, azon parlament elől, ahol elfogadták a homofób törvényt és ahol döntöttek a propagandatörvény népszavazási megerősítéséről. Ez a törvény hátrányosan érinti a magyarországi szexuális kisebbségek tagjait és korlátozza a tanárokat az oktatási szabadságukban is – mondta el Vig.

444.hu
Dátum: 
2022. április 5., kedd
Dátum: 
2022. március 28., hétfő

Március huszonhetedikén, vasárnap délután a margitszigeti Alsó-nagyréten közel 90 önkéntes két óriási X-et formázva hívta fel a figyelmet arra, hogy most vasárnap a homofób és transzfób propaganda-népszavazáson érvénytelenül kell szavazni. 

 

Dátum: 
2022. március 31., csütörtök

Az Amnesty International Magyarország és a Háttér Társaság vezette az akciót, amivel arra buzdították a választókat, hogy vasárnap szavazzanak érvénytelenül a "gyermekvédelmi" népszavazáson. Összesen további tizenkét civil szervezet csatlakozott a megmozduláshoz.

Dátum: 
2022. április 1., péntek
Megszólaló: 
Dudits Luca

Most vasárnap az országgyűlési választások mellett országos népszavazást is rendeznek, ezért csütörtök hajnalban az érvénytelen népszavazásért kampányoló magyar civil szervezetek az All Out csapatával közösen egy újabb akcióval hívták fel a figyelmet arra, hogy a népszavazáson az érvénytelen válasz az egyetlen jó megoldás.

Témák