oktatás | Háttér Társaság

oktatás

Dátum: 
2023. január 24., kedd

Nagy port kavart a hír, miszerint Petróczi Zoltán – művésznéven Lady Dömper – fog előadást tartani a FREE Egyetem szervezésében a CEU épületében.

Az átfogó szexuális nevelés alapjai
Megjelent: 
2022. december

Kézikönyv tanároknak és más gyermekekkel foglalkozó szakembereknek a szexuális nevelés alapjairól nullától tizennyolc éves korig. 

Sokszínű Gyermekkor Kézikönyv
Megjelent: 
2023. július

A kézikönyv a 2022 és 2023 között végzett terepmunka eredményeként jött létre, amelyet több európai országban (Bulgária, Olaszország, Litvánia, Magyarország, Portugália és Spanyolország) végeztünk. A munka során több mint 3000 kamasz részvételével transznacionális felmérést végeztünk, fókuszcsoportos beszélgetéseket tartottunk gyermekekkel és kamaszokkal, valamint interjúkat készítettünk gyermekvédelmi szakemberekkel.

Így alakítsunk ki befogadó iskolai közösségeket
Megjelent: 
2023. július

Bár az iskolai erőszaknak és a bullyingnak bárki áldozata lehet, ennek az útmutatónak a fókuszában a szexuális és nemi kisebbséghez tartozó fiatalok állnak. Úgy gondoljuk azonban, hogy azok az intézmények, amelyek befogadóak az LMBTQI fiatalok számára, mindenki más számára is biztonságosabb terek lehetnek.

Módszertan és kérdőív Tevékenységünk

A kutatás során használt kérdőív és a mintavétel ismertetése.

LMBTQI fiatalok iskolai befogadása - Tanári kézikönyv
Megjelent: 
2023. január

Ez a kézikönyv négy civil szervezet közös munkájából jött létre annak érdekében, hogy információt, segítséget és iránymutatást nyújtson a diákokkal foglalkozó szakemberek és pedagógusok számára az LMBTQI diákok érdekvédelmében. 

Iskolai zaklatás és kirekesztés – szakemberek tapasztalatai a 2019/20-as tanévben
Megjelent: 
2020. december

A Sokszínűség Oktatási Munkacsoport - melynek egyesetületünk a koordinátora - kiadványa 471 pedagógus, iskolai dolgozó iskolai zaklatással kapcsolatos tapasztalatát, véleményét összegzi. A kutatás kitér az iskolai zaklatás különböző formáinak (szóbeli, fizikai, kapcsolati, online) elterjedtségére általában, illetve a különböző kisebbségi csoportok körében. Vizsgálja, hogy a szakemberek mennyire tartják iskolájukat felkészültnek az iskolai zaklatás kezelésére, a szakemberek szükségleteire, a létező eszközök és kezdeményezések ismeretére.

LMBTQI diákok támogatása az iskolában a propaganda törvény után
Megjelent: 
2022. december

Kézikönyvünk célja az, hogy felvértezzük a gyermekekkel és fiatalokkal foglalkozó szakembereket azokkal az ismeretekkel, amelyek segítik őket a jövőben abban, hogy megtehessenek mindent a nevelésük-oktatásuk alatt álló fiatalokért. 

 

Common Point Handbook for Trainers
Megjelent: 
2022. május

A kézikönyv azzal a céllal készült, hogy segítse azoknak a trénereknek a munkáját, akik  a mentális egészség területén dolgozó szakembereknek tartanak tudatosságnövelő képzéseket.

United in Diversity: Professional organizations

Egyesületünk 2022 január és 2023 december között Sokszínű Egység: Az LMBTQI egyenlőség érvényesítése a szakmai szervezetek munkájában Magyarországon címmel koordinál kutatási, képzési és tudatosságnövelő projektet.
 

Témák