szervezetek | Háttér Társaság

szervezetek

Dátum: 
2023. április 26., szerda

Tavaly 13%-kal kevesebben rendelkeztek adójuk 1%-áról, mint 2021-ben, bár a civil szervezeteknek utalt felajánlások összege 4%-kal nőtt, így csaknem 11 milliárd forintot osztottak szét közöttük. Kiemelkedő fontosságú a mai magyar politikai és társadalmi állapotokat tekintve, hogy a felajánlható összegek ne maradjanak az államnál, hanem segítsük velük a civil szervezetek munkáját.

Működtessünk LMBTQI szakmai szervezetet!
Megjelent: 
2023. december

Az útmutató összefoglalja a 2022-ben és 2023-ban a Sokszínű Egység projekt során nyomon követett négy szakmai szervezet tapasztalatait, melyek különböző hátterűek, ám közös elkötelezettség jellemzi őket az LMBTQI közösség mellett. A kiadvány három részre tagolódik: definiálja a szervezeteket és bemutatja működési modelleiket, felvillantja lehetséges tevékenységeiket, valamint interjúk tanulságai alapján áttekinti a szervezet létrehozásának és fenntartásának kihívásait.

Csatlakozz az LMBT+ Medicína Társasághoz!

Elkötelezett vagy az LMBT+ személyek testi és lelki egészségének javítása mellett?

Fontosnak tartod az emberi méltóságot tiszteletben tartó, befogadó szemléletű egészségügyi ellátást?

Vannak elképzeléseid az LMBT+ emberek szakszerű egészségügyi ellátásával kapcsolatban?

 

Adminisztratív eszközökkel akadályozhatja a miskolci polgármester egy helyi LMBT szervezet létrejöttét

A miskolci polgármester megtagadta, hogy egy nemrégiben létrejött miskolci LMBT szervezet a város nevét viselje. Az egyesület ezért a Háttér Társaság segítségével az Egyenlő Bánásmódhoz Hatósághoz fordul.

Témák