történelem | Háttér Társaság

történelem

Dátum: 
2023. június 16., péntek
Megszólaló: 
Hanzli Péter

„Két szakállas fickó – szőke és barna – 32/185/78 és 35/187/75 – olyan partnert keresnek, aki 35-40 éves, és utazást, zenét, sportot kedveli; bajuszos, szakállas, szőrös testű, és a fehér és fekete kendőt nem veti meg. Jelige: »farmer és bakancs«” – így szólt egy társkereső hirdetés a Mások című, szamizdatnak indult melegmagazin 1990-es számában. Pont ugyanabban, amelyben az első magyar demokratikus választásra készülő pártokat végigkérdezték a szerkesztők, hogy mit gondolnak a melegjogokról.

Sajtóközlemény: Oscar-jelölt film és El Kazovszkij kiállítás – indul a IV. LMBT Történeti Hónap

A dán lány című,  az első nemi korrekciós műtétről szóló Oscar-esélyes film vetítésével veszi kezdetét  az LMBT Történeti Hónap január 29-én, pénteken. A programsorozatot a film konzulense, Susan Stryker történész, a queer tudományok elismert kutatója nyitja meg. A kulturális programokat kínáló, egész februárban tartó rendezvénysorozat a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek történelemben betöltött szerepét járja körbe.

Légy Te is az LMBT Történeti Hónap szervezője!

Érdekel a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek története? Te is aktívan tennél azért, hogy minél többen ismerjék az LMBT közösség múltját? Kíváncsi vagy, hogyan is szervezzük az LMBT Történeti Hónapot? Szívesen bekapcsolódnál a szervezésbe? Akkor gyere el az október 27-i beszélgetésre a szervezőkkel!

Támogasd Te is az LMBT Történeti Hónapot!

Elindult az LMBT Történeti Hónap adománygyűjtő kampánya az Adjuk össze közösségi oldalon. Ha tudod, támogasd Te is a programsorozat megvalósulását. Ha szeretnél Te is többet tudni a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek történetéről, tégy azért, hogy létrejöhessen az LMBT Történeti Hónap!

LMBT Történeti Hónap

2014 februárjában a Háttér Társaság és Labrisz Leszbikus Egyesület ismét megrendezi az LMBT Történeti Hónapot. Ha szeretnél a magyar és a nemzetközi LMBT történelem, kultúra, művészet témakörébe illeszkedő rendezvényt szervezni, jelentkezz!

Dátum: 
2013. augusztus 9., péntek

A Háttér Archívum munkatársait is említi Takács Mária filmrendező, a Tranzit Blognak adott interjújában.

LMBT Történeti Hónap Tevékenységünk
LMBT Történeti Hónap

A Labrisz Leszbikus Egyesülettel közösen minden év februárjában egy egész hónapos rendezvénysorozatot szentelünk az LMBT emberek történelmének. 

LMBT Történeti Hónap, a Háttér és a Labrisz szervezésében

Február 1-én, pénteken startolt az első LMBT Történeti Hónap Magyarországon. Az egy hónapon át tartó programsorozat részeként egyesületünk több programot is szervezett: ott voltunk a megnyitón, szerveztünk Budapest pink sétát, beszélgetést az LMBT történelemről, valamint a Mások újság történetéről, a Pinkstory Party-ban pedig mi is jót buliztunk.

 

LMBT Történeti Hónap Magyarországon is

2013 februárjában Magyarország művészeti, kulturális, társadalmi események sorozatával csatlakozik a nemzetközi LMBT Történeti Hónaphoz, amelyet 2004 óta minden évben megrendeznek Európa több országában. A programsorozat szervezésében a Háttér is részt vesz.

A Háttér Archívum felhívása

A Háttér Archívum gyűjteményének bővítésére keres különféle megőrzendő anyagokat (dokumentumokat, képeket, emléktárgyakat stb.).

Témák