LMBTQI a gyerekem! | Háttér Társaság

LMBTQI a gyerekem!

Akinek előbújik az LMBTQI gyereke, sokszor úgy érzi, hogy ő az egyetlen, akivel ez történik. Ilyenkor ezer kérdés merül fel: Egész életében titkolóznia kell majd a gyerekemnek? Mennyire lesz nehéz az élete? Fogják-e bántani, ha kiderül? Mit rontottam el a nevelésében? Az én hibám? Mit mondunk majd a barátainknak?

Az elmúlt években a családi elfogadás kapcsán annak ellenére nem sikerült előre lépni, hogy jelentősen megnőtt Magyarországon az azonos nemű párok házasságának és gyermekvállalásának támogatottsága. Márpedig az, hogy a legközelebbi családtagok hogyan gondolkodnak erről a kérdésről, alapvető befolyással van az LMBTQI emberek önképére, önelfogadására. A családon belüli elfogadáshoz pedig a szülőket és a hozzátartozókat is aktívan támogatni kell információval, közösséggel, személyes történetekkel és meghallgatással.

A honlapot a Háttér Társaság, Magyarország legnagyobb LMBTQI szervezete hozta lére a Támogató Szülők csoportjával együtt azért, hogy információt és segítséget nyújtson azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer vagy interszex. A honlapon kívül programokkal és kiadvánnyal is támogatjuk a szülők közösségét. 

A következő közösségi találkozóért látogasd meg az Események menüpontot, vagy kövess minket Facebookon, vagy iratkozz fel a hírlevélre.

 

Kérdésed van? Írj nekünk: lmbtqi.tamogatoszulok [kukac] gmail.com!

 

Témák