Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /chroot/home/lmbtkuta/hatter.hu/html/sites/all/modules/httprl/httprl.module on line 1773 Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /chroot/home/lmbtkuta/hatter.hu/html/sites/all/modules/httprl/httprl.module on line 1774 Háttér a médiában | Háttér Társaság

Háttér a médiában

444.hu
Dátum: 
2022. április 13., szerda

Érdemi vizsgálat nélkül elutasította a Háttér Társaság felülvizsgálati kérelmét a Kúria, amit a civilszervezet azért nyújtott be, mert a Nemzeti Választási Bizottság hárommillió forintra bírságolta a gyermekvédelmi népszavazáson érvénytelen voksolásra buzdítás miatt.

Dátum: 
2022. április 9., szombat
Megszólaló: 
Dudits Luca

A népszavazáson érvénytelen szavazás mellett kampányoló szervezetekre kiszabott bírság annak a hatalmas közösségnek az elhallgattatását célozza, amelyik demokratikus úton buktatta meg a kormány propaganda-népszavazását – írták civil szervezetek az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben. A Háttér Társaságra 3 millió forintos bírságot szabtak ki.

Dátum: 
2022. április 4., hétfő
Megszólaló: 
Dudits Luca

A Parlament elől jelentkezett be az érvénytelen népszavazással kapcsolatban Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója és Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője. Mint fogalmaztak, azon parlament elől, ahol elfogadták a homofób törvényt és ahol döntöttek a propagandatörvény népszavazási megerősítéséről. Ez a törvény hátrányosan érinti a magyarországi szexuális kisebbségek tagjait és korlátozza a tanárokat az oktatási szabadságukban is – mondta el Vig.

Dátum: 
2022. április 2., szombat
Megszólaló: 
Dudits Luca

A magyar kormánynak felvilágosító kampányokkal és iskolai programokkal kellene fellépnie az LMBTQI-gyermekek védelmében. Ezzel szemben a kormány most megtiltaná a tanároknak, hogy eldöntsék, mikor és hogyan kerülhetnek szóba a szexualitás és nemiség témái a saját óráik keretein belül. Véleménycikk Dudits Luca tollából.

HVG
Dátum: 
2022. április 2., szombat
Megszólaló: 
Dudits Luca

Az országjárás egyik napján a hvg.hu is elkísérte a Háttér Társaságot, ahol az addigi tapasztalatokról Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője és Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója beszélt.

Dátum: 
2022. április 1., péntek
Megszólaló: 
Dudits Luca

Most vasárnap az országgyűlési választások mellett országos népszavazást is rendeznek, ezért csütörtök hajnalban az érvénytelen népszavazásért kampányoló magyar civil szervezetek az All Out csapatával közösen egy újabb akcióval hívták fel a figyelmet arra, hogy a népszavazáson az érvénytelen válasz az egyetlen jó megoldás.

Dátum: 
2022. április 1., péntek

Csütörtök hajnalban az érvénytelen népszavazásért kampányoló magyar NGO-k az All Out csapatával közösen egy újabb akcióval hívták fel a figyelmet arra, hogy szerintük a népszavazáson az érvénytelen válasz az egyetlen jó megoldás. Kivilágították a Képviselői Irodaházat.

index.hu
Dátum: 
2022. április 1., péntek
Megszólaló: 
Dudits Luca

Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője és Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója, politikai elemző az április 3-i népszavazásról és annak kérdéseiről ütköztette álláspontját az Index Kibeszélő című műsorának legújabb adásában.

Dátum: 
2022. április 1., péntek

Március 30-án Debrecenben folytatta az érvénytelen népszavazásra buzdító országos kampányát a Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország. A civil szervezet önkéntesei a Piac utca és a Csapó utca sarkán osztogatták szórólapjaikat, valamint próbálták meggyőzni a debrecenieket arról, hogy a kormány által „gyermekvédelminek” nevezett, homofób népszavazási kérdésekre egyszerre szavazzanak egyszerre igennel és nemmel április 3-án – „érvénytelen kérdésre” érvénytelen válasszal.

Témák