Háttér a médiában | Háttér Társaság

Háttér a médiában

HVG
Dátum: 
2022. november 15., kedd

A Pesti TV egy műsorában a transz emberek méltóságát tiporták porba, amikor tárgyiasították őket, és a műsorban kijelentették azt is, hogy a transzneműek "megérdemlik" az erőszakot. A súlyos megjegyzések után a Háttér Társaság a Médiatanácshoz fordult, amely végül elmarasztalta a Pesti TV-t, és 400 ezer forint bírság megfizetésérére kötelezte azt.

Dátum: 
2022. augusztus 24., szerda
Megszólaló: 
Dombos Tamás

Többen bepanaszolták Magyarországon a Netflixen elérhető Jurassic World: Krétaköri Tábor című rajzfilmsorozatot, mert két tizenéves lány egymásba szeret benne, és csókot is váltanak. Az NMHH szerint még tart a kifogásolt jelenet hatósági ellenőrzése, a cenzúrázásáról vagy pénzbüntetés kiszabásáról azonban a hollandok dönthetnek, a Netflix ugyanis oda van bejegyezve. A holland médiahatóság az rtl.hu megkeresésére azt közölte: ők nem szólhatnak bele a szerkesztői döntésekbe.

Népszava
Dátum: 
2022. augusztus 23., kedd
Megszólaló: 
Dombos Tamás
444.hu
Dátum: 
2022. április 13., szerda

Érdemi vizsgálat nélkül elutasította a Háttér Társaság felülvizsgálati kérelmét a Kúria, amit a civilszervezet azért nyújtott be, mert a Nemzeti Választási Bizottság hárommillió forintra bírságolta a gyermekvédelmi népszavazáson érvénytelen voksolásra buzdítás miatt.

Dátum: 
2022. április 9., szombat
Megszólaló: 
Dudits Luca

A népszavazáson érvénytelen szavazás mellett kampányoló szervezetekre kiszabott bírság annak a hatalmas közösségnek az elhallgattatását célozza, amelyik demokratikus úton buktatta meg a kormány propaganda-népszavazását – írták civil szervezetek az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben. A Háttér Társaságra 3 millió forintos bírságot szabtak ki.

Dátum: 
2022. április 4., hétfő
Megszólaló: 
Dudits Luca

A Parlament elől jelentkezett be az érvénytelen népszavazással kapcsolatban Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója és Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője. Mint fogalmaztak, azon parlament elől, ahol elfogadták a homofób törvényt és ahol döntöttek a propagandatörvény népszavazási megerősítéséről. Ez a törvény hátrányosan érinti a magyarországi szexuális kisebbségek tagjait és korlátozza a tanárokat az oktatási szabadságukban is – mondta el Vig.

Dátum: 
2022. április 2., szombat
Megszólaló: 
Dudits Luca

A magyar kormánynak felvilágosító kampányokkal és iskolai programokkal kellene fellépnie az LMBTQI-gyermekek védelmében. Ezzel szemben a kormány most megtiltaná a tanároknak, hogy eldöntsék, mikor és hogyan kerülhetnek szóba a szexualitás és nemiség témái a saját óráik keretein belül. Véleménycikk Dudits Luca tollából.

HVG
Dátum: 
2022. április 2., szombat
Megszólaló: 
Dudits Luca

Az országjárás egyik napján a hvg.hu is elkísérte a Háttér Társaságot, ahol az addigi tapasztalatokról Dudits Luca, a Háttér Társaság ügyvivője és Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója beszélt.

Dátum: 
2022. április 1., péntek
Megszólaló: 
Dudits Luca

Most vasárnap az országgyűlési választások mellett országos népszavazást is rendeznek, ezért csütörtök hajnalban az érvénytelen népszavazásért kampányoló magyar civil szervezetek az All Out csapatával közösen egy újabb akcióval hívták fel a figyelmet arra, hogy a népszavazáson az érvénytelen válasz az egyetlen jó megoldás.

Témák