Képzések | Háttér Társaság
 

Képzések

Rendszeresen tartunk munkahelyi képzéseket különböző célközönségnek, más-más formátumban. A képzések tartalmát, módszereit és hosszát a szervezet szükségleteihez, elvárásaihoz igazítjuk: tartottunk már egyórás érzékenyítő foglalkozást, de kétnapos szakmai képzést is HR-munkatársaknak, vezetőknek, munkavállalóknak és LMBTQI munkavállalói csoportoknak.

HR-vezetők és munkatársak számára tartott képzéseken a tematika nagy részét a jogszabályi környezet (Ebktv., Mtv., Ptk., a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény) áttekintése teszi ki, középpontjában az egyenlő bánásmód, a hátrányos megkülönböztetés, a zaklatás, a védett kisebbségek fogalma, a munkáltató kötelezettségei, azonos nemű élettársak és bejegyzett élettársak jogai, a gyermekneveléshez kapcsolódó jogok, a tranzíció, stb. áll. Emellett gyakran előforduló munkahelyi szituációkat vagy jogeseteket beszélünk meg.

A munkahelyi LMBT+szövetséges csoportok számára tartott képzéseken igény szerint a csoport lehetséges célmeghatározására, tevékenységeire, vállalaton belüli kommunikációjára fókuszálunk. Gyakran foglalkozunk a csoport sokszínűségével, a különböző alcsoportok eltérő szükségleteivel is, és igény szerint a jogszabályi háttérről is áttekintést adunk, illetve gyakran előforduló munkahelyi szituációkat vagy jogeseteket tekintünk át és beszélünk meg.

Cégvezetők számára tartott képzéseinken a fő témák: a „business case”, a sokszínűséget elfogadó és támogató munkahelyi környezet előnyei, valamint az LMBTQI munkavállalók rejtőzködést fenntartó munkahelyi környezet okozta hátrányok; a befogadó munkahely megteremtéséhez szükséges gyakorlati lépések áttekintése és megbeszélése; a belső és külső kommunikáció eszközei.

Általános érzékenyítő képzéseinken a minden képzésünkben megjelenő véleményvonal-gyakorlatok (helyzet- és attitűdfelmérés), a terminológia, definíciók, szómagyarázatok áttekintése, valamint a magánélet mítoszára való rálátás (hogyan jelenik meg a munkavállalók magánélete a munkahelyen) áll a fókuszban, illetve áttekintjük a befogadó munkahely megteremtéséhez szükséges gyakorlati lépéseket.

A tematika és a képzés felépítését az egyes vállalatok igényeihez és elvárásaihoz alakítjuk.

Az elmúlt években az alábbi cégeknél tartottunk munkahelyi képzéseket: British Petrol, British Telecom, Budapesti Közlekedési Központ, Celanese, Citibank, ExxonMobil, General Electic, Heineken, IBM, Lush, Magyar Telekom, Philip Morris, Procter&Gamble, SAP, Tesco, Vodafone.

Ha programunk felkeltett érdeklődését, kérjük, írjon a kepzes@hatter.hu címre.

Munkahelyi csoportok

Miért érdemes LMBTQI munkavállalókat és szövetségeseiket összefogó csoportot létrehozni?

Kutatások

Az elmúlt évtizedekben számos hazai és nemzetközi kutatás foglalkozott az LMBTQI emberek munkahelyi helyzetével. 

Szervezetek

Ismerd meg a munkahelyi sokszínűséggel és befogadással foglalkozó hazai és nemzetközi szervezeteket!

Útmutató

Kiadványunk bemutatja, hogy miért és hogyan teremtsünk LMBTQI-befogadó munkahelyeket.

Képzések

Egyesületünk vállalja érzékenyítő programok és szakmai továbbkképzések tartását vállalatok számára.

Hogyan segíthetünk?

Ismerd meg, hogy milyen szolgáltatásokkal, tevékenységekkel segítjük az LMBTQI emberek munkahelyi befogadását!

Eszköztár

Munkahelyi eszköztárunk felhívja a figyelmet az LMBTQI kollégák létére és támogatásuk ideális módjára.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni további, munkahelyi befogadással kapcsolatos hírekről? Add meg adataidat!