Kutatások | Háttér Társaság
 

Kutatások

Az elmúlt évtizedekben számos hazai és nemzetközi kutatás foglalkozott az LMBTQI emberek munkahelyi helyzetével. 

Az MTA Szociológiai Kutatóintézete által folytatott első magyarországi nagymintás LMBT kutatás 2007-ben azt találta, hogy a megkérdezettek 36%-a tapasztalt előítéletet, megkülönböztetést, megszégyenítést, erőszakot a munkahelyén. 

Az MTA és a Háttér Társaság által végzett LMBT Kutatás 2010 részletesebb kérdéseket is tartalmazott a munkahelyi viszonyokról: az 1628 válaszadó több mint fele (51%) egyetlen munkatársa előtt sem vállalta fel, hogy LMBT, 65% valamennyi felettese elől elrejti identitását. 59%-uk nem mondott igazat partnere nemét illetően munkahelyén, emiatt 38% kerülte a magánbeszélgetéseket kollégáival. A válaszadók 79%-a szerint munkahelyén jelenleg nincs esélyegyenlőségi terv vagy zaklatás-ellenes szabályzat. 

2015-16-ban a Háttér Társaság Bármi lehet belőle? c., kvantitatív és kvalitatív módszereket ötvöző kutatása kifejezetten a munkahelyi és foglalkoztatási helyzettel foglalkozott. A kérdőív kitöltői közül csaknem minden harmadik válaszadóval (29%) megtörtént már, hogy személyesen ellene irányuló zaklatás érte LMBTQI volta miatt (kibeszélték a háta mögött, beszóltak, gúnyolódtak vele), és 62%-a tapasztalta, hogy a kollégái buzivicceket meséltek, gúnyos, bántó megjegyzéseket tettek általában az LMBTQI emberekre. 

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége 2019-ben több mint 139.799 LMBTQI ember részvételével (köztük 4.059 Magyarországról) folytatott kutatást 2019-ben az LMBTQI emberek európai helyzetéről. A magyar válaszadók 14%-át érte hátrányos megkülönböztetés szexuális irányultsága vagy nemi identitása miatt a kutatást megelőző 12 hónapban a munkakeresés során, és 24%-ukat az állás megszerzését követően. A traszneműek 42%-a jelezte, hogy hátrányos megkülönböztetés érte munkahelyén. Mindössze a válaszadók 12%-a vállalta LMBTQI mivoltát valamennyi munkatársa felé, 45%-uk egyetlen munkatársa felé sem bújt még elő.

Az LMBTQI emberekkel folytatott kutatások mellett reprezentatív közvéleménykutatások is készültek a magyarok LMBTQI munkatársakkal kapcsolatos véleményéről. Egy 2006-os kutatás például azt találta, hogy mindössze 19% támogatná teljes mértékben a szexuális irányultságon alapuló esélyegyenlőséget a munkahelyeken. 2019-ben 51% nyilatkozott úgy, hogy többet kellene tenni a munkahelyeken a szexuális irányultság szerinti sokszínűség kapcsán. 

Szintén 2019-ben egy reprezentatív közvéleménykutatás azt találta, hogy a magyarok többsége (57%) pozitívan vagy semlegesen reagálna, ha egy munkatársa megosztaná vele, hogy leszbikus, meleg vagy biszexuális: 14% ennek kifejezetten örülne, a bizalom jelének tekintené; 43% pedig úgy nyilatkozott, hogy tudomásul venné a tényt, és a kapcsolatuk nem változna az előbújás után. 32% kerülné ezt a témát munkatársával, és 8% próbálná elintézni, hogy ne kelljen az adott munkatárssal dolgoznia. Az arányok hasonlóan alakulnak a transz emberek előbújása esetén: 13%, 41%, 34% és 9%. A népesség 16%-a örülne ha munkáltatója proaktív lépéseket tenne az LMBTQI emberek elfogadása érdekében, 39%-ot nem zavarná, de nem is örülne neki; 37%-ot zavarná, mert szerintük ez a téma nem a munkahelyre való; mindössze 4%-ot zavarná ez annyira, hogy munkahelyet váltana. A magánélet mítosza erősen tartja magát, pedig a valóság egész más képet mutat: a válaszadók 50%-a szerint a munkahelyi beszélgetések során gyakran merül fel témaként a szabadidő eltöltése, 45% esetében a gyermeknevelés, 32% esetében pedig a párkapcsolat.

Munkahelyi csoportok

Miért érdemes LMBTQI munkavállalókat és szövetségeseiket összefogó csoportot létrehozni?

Kutatások

Az elmúlt évtizedekben számos hazai és nemzetközi kutatás foglalkozott az LMBTQI emberek munkahelyi helyzetével. 

Szervezetek

Ismerd meg a munkahelyi sokszínűséggel és befogadással foglalkozó hazai és nemzetközi szervezeteket!

Útmutató

Kiadványunk bemutatja, hogy miért és hogyan teremtsünk LMBTQI-befogadó munkahelyeket.

Képzések

Egyesületünk vállalja érzékenyítő programok és szakmai továbbkképzések tartását vállalatok számára.

Hogyan segíthetünk?

Ismerd meg, hogy milyen szolgáltatásokkal, tevékenységekkel segítjük az LMBTQI emberek munkahelyi befogadását!

Eszköztár

Munkahelyi eszköztárunk felhívja a figyelmet az LMBTQI kollégák létére és támogatásuk ideális módjára.

Hírlevél feliratkozás

Szeretnél értesülni további, munkahelyi befogadással kapcsolatos hírekről? Add meg adataidat!