Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) | Háttér Társaság

Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA)

Tagjai vagyunk az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) civil szervezeteket tömörítő Alapjogi Platformjának, rendszeresen részt veszünk a platform keretében szervezett konzultációkon, szakmai eseményeken, konferenciákon. 

2012-ben, 2019-ben és 2023-ban is részt vettünk az FRA online kérdőíves LMBTQI kutatásának népszerűsítésében, a kérdőív véleményezésében és a magyar fordítás ellenőrzésében. 

2013-ban a Magyar Helsinki Bizottsággal együttműködésben mi végeztük el az FRA részére a közpolitikai döntéshozók és szakemberek (rendőrök, tanárok, egészségügyi dolgozók) LMBT emberekkel kapcsolatos attitűdjeit feltáró interjús kutatás magyarországi pillérét; 2014-ben pedig a Magyar Helsinki Bizottsággal közösen mi készítettük el az LMBT emberek Európai Uniós jogi helyzetét elemző FRA-jelentés alapját képező magyar nemzeti jelentést.

Rendszeresen nyújtunk információt a FRA és szakértői hálózata számára az LMBTQI emberek emberi jogi helyzete, a gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak támogatása, a joghoz való hozzáférés és a civil szervezetek működési környezete kapcsán. 

Kapcsolódó dokumentumok:

 

Témák