Adomány a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálatnak | Háttér Társaság

Adomány a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálatnak

Segítsd havi adományoddal az LMBTQI információs és lelkisegély-szolgálat fennmaradását!!

2000 forint adománnyal 1 óra lelkisegélyt biztosíthatsz egy LMBTQI személynek vagy hozzátartozójának!

A Háttér Információs és Lelkisegély-szolgálat önkéntesei évente több, mint 3000 hívást fogadnak telefonon, skypeon és chaten. Az év 365 napján, hétvégén és ünnepnapokon is átlagosan fél óránként kér tőlünk valaki segítséget LMBTQI témában. Itt többet is megtudhatsz arról, hogy pontosan hogyan végezzük a munkánkat.

Az önkénteseink fizetés nélkül dolgoznak azért, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akiknek bármilyen LMBTQI témával kapcsolatban kérdése merül fel, vagy egyszerűen csak arra van szüksége, hogy meghallgassák. Viszont vannak olyan költségeink, amiket csak adományokból tudunk fedezni és pályázati források nélkül most veszélybe került a lelkisegély szolgálat működése! Számításaink szerint a szolgálat jövő évi működetéséhez 3 820 000 forintot szükséges összegyűjtenünk. Ez azt jelenti, hogy a lelkisegély vonal egy órányi működéséhez nagyjából 2000 forintra van szükségünk.

Ha Te is fontosnak érzed, hogy mindenki számára elérhető legyen az ingyenes lelkisegély, akkor állítsd be a lent feltüntetett módok egyikén egy havi rendszeres adományt számunkra, hogy elérjük 2021 évi működéshez szükséges havi 320 ezer forintot!

   

Támogatás egyszeri
egyéni összeggel

Ha a banki átutalást választanád, akkor rendszeres vagy egyszeri megbízást állíthatsz be a 
16200113-18515011 bankszámla számra.
Ez a Háttér Információs és Lelkisegély Szolgálat alszámjának száma. 

Miből áll össze az Információs és Lelkisegély-szolgálat éves költsége?

Telefonszámla - évi 600 000 forint

A 137-37-es zöldszámunk mobilról és a legtöbb szolgálatatótól ingyenesen hívható. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hívó helyett mi fizetjük a hívás díját. Fontosnak tartjuk, hogy mindenki számára ingyenesen elérhetők maradjunk, ezért elő kell teremtenünk az ehhez szükséges évi nagyjából 600 ezer forintot.

Képzés - évi 450 000 forint

Önkéntes operátoraink szakemberek által vezetett képzéseken vesznek részt, hogy a legmagasabb szakmai színvonalon és az etikai szabályokat betartva tudjanak segítséget nyújtani. A 160 órás képzés októbertől júniusig havontai 1-3 hétvégi napot igényel.

A kurzus elméleti része  húsz hétvégi napot, míg a gyakorlati része  választható napokon átlagosan heti egy esti alkalmat jelent.

Szupervízió - évi 320 000 forint

Az önkénteseink minden hívást professzionálisan kezelnek, akkor is, ha őket személyesen is megérinti egy-egy hívás. Ezért támogató közeget nyújtunk és minden önkéntes számára kötelező havonta részt venni egy szupervíziós alkalmon. Ilyenkor egy képzett pszichológus segít a hívást feldolgozni. A segítő lelki egészsége ugyanúgy fontos, mint a hívó lelki egészsége.

Koordinátor díjazása - havi 100 000 forint (bruttó)

Jelenleg 22 aktív telefonos és chat operátorral dolgozunk, és 2018 őszén két csoportban indítottuk el az újabb operátorok képzését. A csoport munkáját támogatja a koordinátor, akinek feladatai közé tartozik a stábbal kapcsolatos adminisztratív munkák, szervezés, kommunikáció és kapcsolattartás. Ezt a többlet munkát önkéntes alapon végezték az eddigi koordinátorok, de szeretnénk nekik a jövőben juttatás biztosítani.

Irodabérlés és rezsi - havi 100 000 forint

Az önkénteseink minden nap 18 órától 11 óráig fogadják a hívásokat és a képzési helyszín költségeit is elő kell teremtenünk.

Adminisztratív költségek - évi 50 000 forint

Fénymásolás, kulcsmásolás, oklevél a képzés elvégzéséről.

Témák