Az óbudai szocialisták nyilatkozata a Sziget-ügyben | Háttér Társaság

Az óbudai szocialisták nyilatkozata a Sziget-ügyben

Kulcsszavak: 
Sziget-ügy

A Magyar Szocialista Párt Óbuda-Békásmegyeri országgyűlési és önkormányzati képviselői, helyi politikusai súlyosan elítélik Tarlós István Budapest III. kerületi polgármestert a Pepsi Sziget 2001 Fesztivál programjába való jogtalan beavatkozása és a rendezvények egy részének betiltása miatt.

Elítéljük a polgármestert, mert „ifjúságvédelmi” köntösbe bújtatott, de álságos, pedagógiai és jogi tekintetben egyaránt téves „indoklásával”, illetve az erre alapozott diszkriminatív közbelépésével ország–világ előtt súlyos erkölcsi kárt okozott kulturális hagyományairól, nyitott és befogadó gondolkodásáról ismert kerületünknek és lakóinak, sőt hazánknak is. 

Elítéljük a polgármestert, mert átlépte hatósági intézkedési jogkörét, otrombán visszaélt hivatali befolyásával és hatalmával, amikor a rendezvény szervezőit a teljes Sziget-program bezárásával fenyegette meg. Ezzel a föllépésével kockára tett egy már Európa szerte híres kulturális eseményt, veszélybe sodorta többszázezer fiatal nyári szórakozását. 

Elítéljük a polgármestert azért, mert a saját politikai ambíciói érdekében az állampolgárok egy részében meglévő tájékozatlanságra, a homoszexualitással kapcsolatos előítéletességre és a legalantasabb indulatokra játszik rá, s ezzel a legsötétebb idők árnyait idézi fel.

Dr. Orosz Sándor 
Óbuda országgyűlési képviselője
Magyar Szocialista Párt 
Donáth László
Békásmegyer országgyűlési képviselője
Magyar Szocialista Párt  

Márkus András
MSZP kerületi elnöke
Bihary Gábor
MSZP önkormányzati frakcióvezetője

Pokorádi Gizella
alpolgármester
MSZP

Témák