Tarlós István levele a Sziget Fesztivál szervezőihez | Háttér Társaság

Tarlós István levele a Sziget Fesztivál szervezőihez

Kulcsszavak: 
Sziget-ügy

Tisztelt Igazgató Úr!

Tudomásomra jutott, hogy az ez évi Diáksziget rendezvénysorozaton, az Óbudai Hajógyári szigeten valakik un. "szivárvány sátrat" szándékoznak felállítani, ahol egyéb műsorok között - a hírek szerint - "homoszexuális felvilágosító" programok is szerepelnének.
Szerződésünk és egyéb hatásköröm alapján is felhívom a figyelmét, hogy ilyen sátor létesítéséhez nem járulok hozzá. Ha ennek ellenére ez a program mégis létrejönne, az súlyosan veszélybe sodorná az idei rendezvány megtarthatóságát, de a következő évi szerződés aláírását is.

Indokaim a következők:

 Sajnos nem tilthatom meg, hogy homoszexuálisok látogassák a sziget rendezvényét, mert az valóban diszkrimináció lenne.
Itt azonban másról van szó.

Többszázezer fiatal - részben kiskorú is - látogatja az egyhetes rendezvénysorozatot. Itt bármelyik sátorba bárki bemehet. Ez a tény már a fiatalok (főleg a kiskorúak) egyértelmű veszélyeztetését jelentené, nem beszélve azon szülők sokaságáról, akikről alapos okkal feltételezhető, miszerint nem azért engedik gyermekeiket a Pepsi Szigetre, hogy ilyen szellemű "kiképzést" kapjanak.

A rendezvény körülményeiből adódóan nem zérható ki, hogy egszséges szexuális beállítottságú, de agresszív fiatalok megjelennének a hírre, s ez esetben a homoszexuálisok biztonsága is nehezen garantálható.
Túl azon, hogy magam is megdöbbentőnek tartom a Pepsi Szigeten "szivárványsátor" puszta gondolatát is, de fenti szempontokra különös tekintettel kérem T. Igazgató Úr soronkívli írásos garanciáját, hogy "meleg programok"sem a programfüzetekben, sem a valóságban nem lesznek a szigeten.

Óbuda Békásmegyer, 2001. július 3.

Tarlós István

Témák