Jelentsd a homofóbiát! | Háttér Társaság

Jelentsd a homofóbiát!

Jelentsd a homofóbiát!

Magyarországon a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális embereket érő jogsértések, megaláztatások száma rendkívül magas. A jogszabályi keretek lehetőséget biztosítanak rá, hogy az áldozatok fellépjenek az őket ért hátrányos megkülönböztetés, zaklatás és erőszakos támadások ellen. Ennek ellenére csak az esetek töredéke jut el az állami hatóságok elé, többségükről még a civil szervezetek sem szereznek tudomást.

A Háttér Társaság internetes bejelentő felületének célja, hogy megkönnyítse az LMBTQI embereket érő jogsértések dokumentálását és az áldozatok hozzáférést a szakszerű ingyenes jogi segítséghez. A honlapon található űrlapok segítségével a jogsértések áldozatai és tanúi anonim vagy névvel ellátott módon könnyen jelenthetik a homofób és transzfób eseteket, illetve segítséget kérhetnek a Háttér Jogsegélyszolgálattól. A bejelentő felületen beküldött esetekről a Háttér Társaság anonimizált statisztikákat és összefoglalókat tesz közzé.

Ha környezeted részéről homofób vagy transzfób fellépéssel találkoztál, vagy ilyen esetnek tanúja voltál, ne hagyd annyiban! Jelentsd a homofóbiát!

Bővebben: www.jelentsd-a-homofobiat.hu

Témák