Stratégiai pereskedés | Háttér Társaság

Stratégiai pereskedés

Magyarországon az LMBTQI embereket a mai napig számos jogszabályi szintű diszkrimináció sújtja. A politikai helyzetből adódóan kevés esély mutatkozik arra, hogy ezen diszkriminatív jogszabályok ellen hazai fórumokon lépjünk fel. A Háttér Társaság ezért úgy döntött, a következő időszakban több diszkriminatív jogi rendelkezés miatt is a strasbourg-i bírósághoz fordul.

Ahhoz, hogy ezen ügyeket nemzetközi fórumok elé vihessük hazai ügyekre és ügyfelekre lesz szükségünk, ezért a nyomtatott sajtóban és az interneten megjelenő kampány keretében hívjuk fel a figyelmet a pereskedés fontosságára, és próbálunk meg olyan személyeket felkutatni, akik vállalkoznának ügyük nemzetközi bírói fórumok elé vitelére. 

Ha Ön:

  • leszbikus párkapcsolatban él, és szeretnének mesterséges megtermékenyítés révén gyermeket vállalni (bővebben...);
  • azonos nemű pár, akik közösen nevelik egyikük gyermekét, és szeretnének mindketten a gyermek hivatalos szülei lenni (bővebben...);

és szívesen vállalkozna rá, hogy hazai és nemzetközi jogi fórumokon lépjünk fel e diszkriminatív jogszabályok ellen, jelentkezzen a jogsegely@hatter.hu email címen vagy a (1) 6 333 454 telefonszámon. 

Elég volt a hátrányos megkülönböztetésből, irány a bíróság!

Témák