Stratégiai pereskedés | Háttér Társaság

Stratégiai pereskedés

Magyarországon az LMBTQI embereket számos esetben jogszabályi szintű diszkrimináció sújtja. A politikai helyzetből adódóan a legtöbb esetben kevés esély mutatkozik arra, hogy ezen diszkriminatív jogszabályok ellen hazai fórumokon lépjünk fel. A Háttér Társaság ezért kiemelt hangsúlyt fektet a strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) és más nemzetközi fórumok előtti jogérvényesítésre és stratégiai pereskedésre.

Ahhoz, hogy ezen ügyeket az EJEB és más nemzetközi fórumok elé vihessük ügyfelekre van szükségünk, akik vállalják, ha szükséges, az előzetes hazai eljárásokat és a nemzetközi pereskedést. 

Ha szeretnéd hivatalosan megváltoztatni a nemed és a neved, eddig nem nyújtottál be erre vonatkozó kérelmet, rendelkezel szakvéleményekkel, és szívesen vállalkoznál arra, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt próbáljunk fellépni a 33. § miatt kialakult jogsértő helyzettel szemben, kérjük jelentkezz a Háttér Társaság Jogsegélyszolgálatánál a transzper@hatter.hu email címen (Felhívás). 

Várjuk jelentkezésedet akkor is, ha 

  • bármilyen hátrány ért az ún. “gyermekvédelmi törvény” (propagandatörvény) alkalmazása miatt (itt tehetsz bejelentést)
  • leszbikus párkapcsolatban élsz, és szeretnétek mesterséges megtermékenyítés révén gyermeket vállalni; vagy
  • azonos nemű pár vagytok, akik közösen nevelik egyikük gyermekét, és szeretnétek mindketten a gyermek hivatalos szülei lenni;
  • egyedüli örökbefogadás útján vállalnál gyermeket és a hatóságok eljárása során hátrányos megkülönböztetés ért, vagy a miniszter nem járul hozzá az örökbefogadásra való alkalmasságod megállapításához, 

és szívesen vállalkoznál rá, hogy hazai és nemzetközi jogi fórumokon lépjünk fel a diszkriminatív jogszabályok ellen, jelentkezz a jogsegely@hatter.hu email címen. 

Áll ki a jogaidért, állj ki a közösségért! 

Témák