HateNoMore: A gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak szükségletei | Háttér Társaság

HateNoMore: A gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak szükségletei

HateNoMore: A gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak szükségletei

2015 januárja és 2016 decembere között a Háttér Társaság a Kampania Przeciw Homofobii (Lengyelország), a Kontra (Horvátország), az LGL (Litvánia), a Mozaika (Lettország), a Varsói Egyetem és a Lengyel Antidiszkriminációs Jogi Társaság szervezetekkel egüttműködésben A homofób és transzfób gyűlölet-bűncselekmény áldozatok szükségleteinek figyelembevétele - a bűnüldöző szervek tudatosságának növelése címmel valósított meg kutatási-képzési projektet.

A projekt célja az volt, hogy a jogi helyzet értékelése, a homofób és transzfób gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak körében végzett interjús és kérdőíves kutatás révén útmutatót dolgozzon ki a bűnüldöző szervek és az áldozatsegítő szolgálatok részére a homofób és transzfób gyűlöletbűncselekményeknek áldozatul esett személyek szükségleteinek, szempontjainak megfelelő figyelembe vételére. Az országokra szabott útmutató kidolgozását követőn rendőrök, ügyészek és az áldozatsegítő szolgálat munkatársai számára szerveztünk képzéseket, az útmutatóban foglaltak elsajátíttatására. 

A projekt honlapja: hatenomore.net

 

A projektet az Európai Bizottság Alapvető jogok és állampolgárság programja 83.858 euróval, a Norvég Civil Támogatási Alap pedig 10.285 euróval támogatja.

               

Témák