Munkahelyi diszkrimináció 2015-2016 | Háttér Társaság

Munkahelyi diszkrimináció 2015-2016

Kulcsszavak: 
kutatás, munkahely

„Történetek az adatok mögött: diszkrimináció a foglalkoztatás területén” címmel folytatott kutatást az ILGA-Europe támogatásával a Háttér Társaság.

A projekt célja a meglevő kvantitatív adatok kiegészítése és megvilágítása egy kvalitatív kutatás eredményeivel. Interjúk, fókuszcsoport-beszélgetések és online kérdőívek segítségével gyűjtöttünk adatokat a diszkriminatív gyakorlatokról és arról, hogy ezek milyen hatással vannak az LMBTQI és a heteroszexuális ill. cisznemű emberek életére és választási lehetőségeire. A kutatás eredményeit bemutató kötetben jó gyakorlatokat és ajánlásokat is közlünk.

2010-ben a Háttér és a Magyar Tudományos Akadémia átfogó kutatást végzett az LMBT emberek helyzetéről Magyarországon. A foglalkoztatási és munkahelyi hátrányos megkülönböztetést vizsgáló kérdésekre 2110 válaszadó felelt. A kutatásból kiderült, hogy az LMBTQI embereket gyakran éri hátrányos megkülönböztetés a foglalkoztatás területén; gyakoriak a zaklatások, a szóbeli sértegetés, a kiközösítés illetve az elbocsátás; emiatt a legtöbb LMBTQI ember nem beszél nyíltan a szexuális irányultságáról vagy nemi identitásáró a munkahelyén; a homo- és transzfób légkör negatív hatással van az emberek beilleszkedési képességére és produktivitására; a hátrányos megkülönböztetés áldozatai nagyon ritkán fordulnak hatóságokhoz vagy a bírósághoz. A jogi szankciók mellett nagy szükség van a megelőzésre és a jó gyakorlatok ismeretére. A munkahelyi esélyegyenlőségi terveket a munkáltatók gyakran csak azért fogadják el, hogy megfeleljenek a jogszabályi követelményeknek, és nem kapnak megfelelő szakmai támogatást illetve nem motiváltak arra, hogy valódi változásokat hozó munkahelyi esélyegyenlőségi tervet fogadjanak el.

A kutatás eredményeit egy magyar és angol nyelven megjelenő kiadványban tettük közzé.

A kutatásnak saját blogja van: lmbtqimunka.blog.hu

Témák