Speak Out: Hallasd a hangod! | Háttér Társaság

Speak Out: Hallasd a hangod!

Speak Out: Hallasd a hangod!

2018 novembere és 2020 októbere között a Háttér Társaság a Cavaria (Belgium), a Bilitis (Bulgária), az LGL (Litvánia), a FELGTB (Spanyolország), a Mozaika (Lettország), az EHRC (Észtország), az ILGA-Portugal (Portugália) és a Galop (Egyesült Királyság) szervezetekkel együttműködésben Speak Out: Hallasd a hangod! A homo- és transzfób gyűlöletbeszéd és gyűlölet-bűncselekmények kezelése címmel valósít meg egy kutatási és képzési fókuszú projektet.

A projekt célja, hogy az LMBTQI-ellenes online gyűlöletbeszéd elterjedtségére vonatkozó kutatás elvégzésével, képzési anyagokkal, jó gyakorlatok összegyűjtésével javítsa az igazságszolgáltatás szerveinek működését, növelje az LMBTQI közösség jogtudatosságát és bejelentési hajlandóságát, illetve megvizsgálja a helyreállító igazságszolgáltatás eszközeinek alkalmazhatóságát a homo- és transzfób gyűlöletbeszéd és gyűlölet-bűncselekmények esetén.

A projekt magyarországi megvalósítását az Európai Bizottság Jogok, egyenlőség és polgárság programja 30 816 euróval támogatja.

Témák