Érdekérvényesítés | Háttér Társaság

Érdekérvényesítés

A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) közösség érdekeit az elmúlt időszakban is többször fenyegették különféle helyekről: szervezetektől és személyektől verbális és politikai támadások. Ezeken az oldalakon azokat a jogi, közéleti erőfeszítéseket mutatjuk be, amelyeket az egyesületünk munkatársai - sokszor más meleg és nem meleg érdekvédelmi szervezettel összefogva - végeztek az LMBTQI-közösség jogainak védelmében, érdekeinek érvényre juttatásában.

Igyekszünk bemutatni milyen botrányos esetek, jelenségek ellen emeltük fel szavunkat, illetve milyen gyakran szükségeltetett jogi lépéseket tennünk a helyzet rendezése érdekében. Külön fejezetben mutatjuk be, hogyan igyekeztünk és igyekszünk beazonosítani a közösséget ért hátrányos megkülönböztetést, milyen módon próbáltuk-próbáljuk elérni az LMBTQI-közösséget érintő jogszabályok módosítását, a diszkrimináció megszüntetését.

Szervezetünk képviselteti magát nemzetközi és hazai konferenciákon, egyéb rendezvényeken is, amelyeken témaként az LMBTQI-közösség ügyei szerepelnek. Figyelemmel kísérjük a külföldön folyó kampányokat, a nemzetközi akciókban is részt veszünk, ha erre mód és lehetőség nyílik. Bemutatjuk azokat a nemzetközi LMBTQI-szervezeteket is, amelyek az érdekek érvényesítésében fontos szerepet játszanak és amelyekkel egyesületünk rendszeres kapcsolatot ápol, némelyikének tagszervezetei is vagyunk. Külön soroljuk fel azokat az emberi jogi szervezeteket, amelyek nem kifejezetten meleg szervezetek, de felvállalják az LMBTQI-közösséget érintő ügyek képviseletét is.

Témák