A kampány bemutatása | Háttér Társaság

A kampány bemutatása

Aki mostanában a budapesti meleg (melegbarát) szórakozóhelyeken jár, találkozhat ezzel a plakáttal. A plakátot a Háttér önkéntese, Katrin készítette egy kampány részeként, amellyel az európai parlamenti választásokra készülnek meleg és nem meleg szervezetek.

Korábban már hírt adtunk a Háttér Társaság a Melegekért és a Habeas Corpus Munkacsoport által kezdeményezett akcióról, amelynek célja az volt, hogy kikérjék az európai parlamentbe készülő képviselőjelöltek és pártok véleményét az Unióban hivatalosan elismert kisebbségek egyenlő jogainak ügyében. Ennek keretében az Amszterdami szerződés 13. cikkében megnevezett társadalmi csoportok, azaz a nem, faji vagy etnikai eredet, vallás vagy hit, fogyatékosság, kor és szexuális orientáció szerint meghatározott csoportok képviseletében fellépő szervezetekkel kezdeményeztek összefogást. A kezdeményezésnek összesen 17 aláírója volt.

A pártoknak és listás jelöltjeiknek ezenkívül a Háttér és a Habeas Corpus kiküldött egy kérdőívet is, amely a meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű jogok védelmére kérdez rá. A 170 kérőívre eddig mindössze 9 válasz érkezett, 4 az SZDSZ, 4 az MSZP és 1 az MDF pártlistájáról, bár a szervezők továbbra is várják a politikai nyilatkozatokat. A nyilatkozatok elemzésével még várni akarnak további válaszok megérkezéséig, de az eredményeket a választások előtt közzéteszik.

A plakáttal a meleg szubkultúrához kapcsolódó választókat célozza meg a Háttér és a Habeas Corpus, s a választásuk átgondolására, minél nagyobb fokú tudatosságra szeretnék késztetni őket. 

Érdemes figyelni az ezzel kapcsolatos híreket!

Témák