Meleg papok zsarolóit tartóztatták le Olaszországban | Háttér Társaság

Meleg papok zsarolóit tartóztatták le Olaszországban

Homoszexuális katolikus papok zsarolóit tartóztatták le Olaszországban; a két fiatal férfi az interneten kutatta fel áldozatait, akiktől - miután a bizalmukba férkőztek - pénzt követeltek a hallgatásért cserébe.

A 35 éves Diago Caggianót és társát, a 30 éves Giuseppe Trementinót kedden vette őrizetbe az olasz csendőrség egy iserniai lakásban, ahol együtt laktak. A páros a Facebook közösségi portálon kutatott fel rejtőzködő életmódot folytató meleg papokat. A bizalmukba férkőztek, bizalmas információkat szedtek ki belőlük, amelyeket végül arra használtak fel, hogy pénzt csikarjanak ki tőlük a hallgatásért fejébe - előbb kisebb összegeket, majd euróezreket.

A két fiatalember legkevesebb 12 homoszexuális katolikus papot zsarolt meg Emilia-Romagna, Lazio, Molise, Puglia és Szicília tartományokban, de egyelőre nem tudni, hogy hányan fizettek közülük.

A hatóságok három hónapja kezdték meg a nyomozást a zsarolópáros után, amelyet egyik áldozatuk, egy iserniai pap jelentett fel, miután telefonon megzsarolták.

A gyanúsítottakat egyelőre hivatalosan két pap megzsarolásával vádolják.

Hatter.hu

Témák